Rolex-lansering


Klokkeriet - Rolex-lansering

Baselworld og Watches & Wonders (Tidligere SIHH), har vært to høydepunkt i løpet av året for mange klokkeinteresserte. I år ble det som vi alle vet annerledes enn forventet.

Isteden for store pompøse klokkemesser med felles lansering, har produsentene sluppet litt og litt utover året. Det er dog én produsents lansering, som alltid virker å få ekstra mye oppmerksomhet. Jeg snakker selvsagt om Rolex.

I år har Rolex valgt å presentere nyheten(e) 1.september.

RYKTER
Noen ting er som tidligere år. Tradisjonen tro går de samme ryktene om at produksjonen av Submariner «Hulk» skal avsluttes. Også i år er det flere som tilsynelatende har ekstremt gode kontakter i den innerste Rolex-sirkelen. Flere av disse kan melde om at det kommer en ny Submariner i sort, med slankere kasse og oppgradert urverk med over 70 timer gangreserve. Om noen av disse faktisk har reelle kilder, eller om dette rett og slett er rykter og forventninger basert på logikk og evnen til å resonnere, det skal ikke jeg spekulere i.

Selv ser jeg ikke bort i fra (jeg har ingen kilder i den innerste Rolex-sirkelen) at det kan komme en Submariner med et tema i blått. Ja, det finnes allerede en Submariner med blått tema i hvitt gull, men Rolex viste i 2018, at de ikke bryr seg nevneverdig om de lanserer et produkt i stål som potensielt forringer verdien av en av deres klokker i edlere metall. Da lanserte de nemlig GMT-Master II med «Pepsi»-utførelse. Det kan også være verdt å nevne, at Tudor, Rolex sin «lillebror», samtidig lanserte en egen «Pepsi»-variant. Minner om at Tudor i år allerede har lansert en Black Bay 58 med blått tema.

Dog håper jeg som vanlig på en ny Milgauss med «honeycomb»-skive.

LIVE PÅ KLOKKERIET
Natt til 1.september kommer vi til å oppdatere klokkeriet.no og Klokkeriet, live utover natten. Vi kommer til å presentere spesifikasjoner, bilder og undertegnedes umiddelbare inntrykk. Er du våken håper jeg vi snakkes i kommentarfeltet på Facebook!