Grand Seiko SBGR321 – inspirert av fjell, blå himmel og soloppgang


Klokkeriet - Grand Seiko SBGR321 – inspirert av fjell, blå himmel og soloppgang

Med en sånn tittel tror du kanskje at dette er en artikkel om et nytt norsk microbrand, men da tar du feil. I år er det 60 år siden Seiko begynte å produserer Grand Seiko-klokker. Det skal selvfølgelig markeres med en ny klokke, ta i mot «Grand Seiko 60th Anniversary Limited Edition SBGR321».

Grand Seiko SBGR321 er inspirert av blå himmel og rød soloppgang.

Det er en ganske tradisjonell GS, stilig og lekker «time only» klokke i stål. Grand Seiko henter ofte inspirasjonen i fra naturen, det er også tilfelle her. Begge de to studioene som produserer alle GS-klokker, i Shizukuishi og Shinshu, har nære bånd til naturen.

Grand Seiko Studio Shizukuishi har store vinduer med utsikt til Mt. Iwate.

Til den nye SBGR321 har urmakerne ved Grand Seiko Studio Shizukuishi blitt inspirert av den strålende blå himmelen over fjellet Mt. Iwate. Derfor har den nye jubileums-klokka, som er en del av «Heritage Collection», fått en strålende blå urskive. Den samme båfargen finne en igjen på rotoren i det automatiske verket. Deler av rotoren er i blått titan, og gjenspeiler fargen på fronten. Langs kanten på safirglasset i baklokket er det en rød ring. Denne symboliserer fargen på soloppgangen over Mt. Iwate, som flommer inn gjennom vinduene i GS-studioet.

Blåfargen på skiven matcher det blå i titanrotoren i verket. Den røde ringen symboliserer soloppgangen.

Verket er Calibre 9S65 og det har en gangreserve på 72 timer. Presisjonen er mellom +5 til -3 sekunder per dag. Verket blir bygget helt for hånd, som alle GS-verk.

Harde fakta:

SBGR321 blir levert med stållenke og er vanntett til 100 meter.