Tissot Alpine On Board


Klokkeriet - Tissot Alpine On Board

Før jeg ble hektet på klokker, var min hobby vintage sportscars. I garasjen stod det en 1972 Lotus Europa TC og en 1970 Alfa Romeo Spider. Raskt ble klokker også en del av hobbyen. Fra Lotus var veien kort til vintage Heuer kronografer og dashboard timere.

En 70-talls Alpine A110 i sitt ess på rallybanen.

I tillegg til engelske sportsbiler og selvsagt Alfa Romeo, var det en annen lite frekk sportsbil som jeg alltid har vært glad i, nemlig den knallblå Alpine A110. Alpine var et eget sportbilmerke eid av Renault. A110 var en stor suksess innen rally og racing, og er en ikonisk sportsbil fra 70-tallet. Tissot lagde noen knalltøffe kronografer i samme periode, noen med Valjoux-verk, andre med Lemania. At de to nå har gått sammen i et samarbeid, er helt naturlig i mine øyne.

Den første utgaven av Tissot On Board var sort med blå detaljer. Samme blåtone som blir brukt på bilene.

Unikt konsept

Hils på Tissot Alpine On Board Automatic, den har endel originale løsninger som gjør at den skiller seg ut blant alle «racing»-kronografene. Tissot Alpine On Board kan brukes som tilbehør med den nye Alpine A110. Tissot Alpine On Board er ikke helt ny, den kom for et par år siden, men den klarte å snike seg under radaren for min del. Den føyer seg inn i rekken av fine retro-inspirerte kronografer som Tissot har lansert de siste årene. At prisene ofte har vært meget gunstig, er også veldig positivt.

Kronografen kan lett fjernes fra reima, og monteres på dashboardet.

Det som gjør at denne kronografen skiller seg klart ut fra alle andre litt retro-inspirtert racing-kronografer, er det at den kan lett fjernes fra klokkereima og monteres på siden av bilens multimediaskjerm. Dette er både en kronograf til å ha på armen, og en klassisk dashboard timer ala de som Heuer var så kjent for på 70-tallet.

Den nye Alpine A110S med grå skive og oransje detaljer. Det blir produsert 516 eksemplarer.

Tissot Alpine On Board finnes i to utgaver. En sort og blå som ikke er limitert, og en ny utgave med oransje detaljer og en helt spesiell innpakning. Den kommer med en bordstativ, slik at den også kan brukes som en skrivebordsklokke. Den limiterte utgaven har henter sine oransje detaler fra tissot PR516, og den blir produsert i nettopp, 516 nummerte eksemplarer.

Den nye Alpine A110S i grått med oransje detaljer. Akkurat som kronografen.

Verket i disse er et Valjoux A05.H31. Designet på skiven er inspirert av dashboard-instrumentene på den originale Alpine A110.

Harde fakta: