Cyrus – dynamisk og moderne på øverste hylle


Klokkeriet - Cyrus – dynamisk og moderne på øverste hylle


Torsdag 17. september var det duket for en helt spesiell kveld for den som har sansen for klokker som er litt utenfor mainstream. Tom André Tidemann inviterte til en kveld med det eksklusive merket Cyrus. Cyrus er en av merkene han har tatt inn til Tidemann Luxury Watches.

Foto: Haakon Hoseth / @haakonhoseth
Foto: Haakon Hoseth / @haakonhoseth

Hva er Cyrus? Jeg tror det er mange av Klokkeriets over 60.000 medlemmer som ikke har hørt om merket før.

– Cyrus er noe av det flotteste og råeste jeg har sett på lang tid innenfor klokker i toppsegmentet. De har egen «know how» av utvikling av nye urverk og ny design, og de har eget manufaktur, forklarer Tom André.

– Cyrus har også knyttet til seg Jean-Francois Mojon som teknisk direktør, en av de fremste og mest anerkjente urmakere og innovatører i verden. Dette merket må sees og føles på armen, anbefaler han. 

Tom André Tidemann under Cyrus-eventet 17. september. Foto: Haakon Hoseth / @haakonhoseth

Hvorfor har du valgt å satse på de?

– En av de enkleste beslutningene jeg har tatt. Designet, kvaliteten og de tekniske detaljene på disse klokkene vil imponere de fleste. Cyrus flytter grenser og viser hva som er mulig å få til. Alt er på plass for at dette merket skal gjøre suksess. Tidemann Luxury Watches gjør i disse dager også et spennende samarbeidsprosjekt med Matthew Heafy i bandet Trivium (knallbra metalband, red. anmerk.), og flere prosjekter er allerede under oppseiling. Det er morsomt å jobbe sammen med klokkemerker som utfordrer det eksisterende og bringer bransjen videre. Dette er et klokkemerke for de som ønsker kombinasjonen av innovasjon, eleganse og ekstremt høy kvalitet. Som jeg sa tidligere, disse klokkene må oppleves, gjentar han entusiastisk.  

Foto: Haakon Hoseth / @haakonhoseth

Er det marked i Norge for et luksusmerke som ikke er så godt kjent? 

– Verken A. Lange und Söhne, Vacheron Constantin, Breguet, Glashütte Original eller H.Moser & Cie var spesielt kjente merker da jeg gjorde avtaler med disse og tok de til Norge for første gang. Vi satser nå på en spennende ny portefølje av toppmerker jeg mener følger med i tiden, og som kan tilfredsstille klokkekjennere med stadig høyere kvalitetskrav.


Hvordan velger du hvilke merker du vil satse på?

– Jeg gjør avtaler med klokkemerker med tanke på kundegruppen jeg representerer, personlig overbevisning, samt mer enn 20 års erfaring i klokkebransjen. Cyrus er intet unntak. Cyrus er en del av min portefølje som representerer den avantgarde og innovative delen av klokkemanufakturene i Sveits. Bovet1822 er et mer tradisjonelt klokkemerke. Bovet1822 er nå representert i hele fire forskjellige kategorier i The Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) 2020, og jeg har store forhåpninger også til dette klokkemerket. For de som liker «Glashütte» stilen, er Moritz Grossmann et merke jeg personlig har stor sans for. Dette gjelder også det siste merket inn, Czapek & Cie fra Geneve. 

Foto: Haakon Hoseth / @haakonhoseth

Hvordan opplever du interessen i Norge for denne typen eksklusive produsenter?

– Interessen har vært i henhold til forventning. Kundene mine er klokkeinteresserte, har høy kompetanse og kjenner igjen godt håndverk når de ser det. Det kommer til å bli en veldig spennende tid framover, lover Tom André.

Når det gjelder pris, så ligger Cyrus omtrent der en kan forvente fra et merke på dette ambisjonsnivået. Inngangsbilletten for å bli en Cyrus-eier er 78.000 kroner. Derfra går det oppover til cirka to millioner kroner.

Foto: Haakon Hoseth / @haakonhoseth

Ønsker du mer informasjon om Cyrus, så følg med på instagram: @tidemannluxurywatches , @tidemanns_lifestyle eller hjemmesiden www.tidemannluxurywatches.com for oppdateringer. Tom André er en ivrig bruker av sosiale medier.