Sinn U1 DE symboliserer et gjenforent Tyskland


Klokkeriet - Sinn U1 DE symboliserer et gjenforent Tyskland

I dag, 3. oktober er det 30 år siden Tyskland ble gjenforent. Det må selvfølgelig markeres av en tysk klokkeprodusent som Sinn. Historien om Sinn er også en historie om et samarbeid mellom øst og vest. Sinn er lokalisert i Frankfurt am Main i gamle Vest-Tyskland, og SUG er lokalisert i Glashütte i gamle Øst-Tyskland.

Lothar Schmidt eier Sinn Spezialuhren GmbH, og Ronald Boldt, del-eier og direktør av Sächsische Uhrentechnologie GmbH Glashütte (SUG) begynte et samarbeid i 1999. Siden 2002 har Schmidt eid 74% av SUG etter at SUG ble rammet av en storflom. Flommen ødela SUG fulstendig, og hele bedriften måtte bygges opp på nytt. Sammen har de to utviklet SUG til å bli en mer «up-market» produsent av urkasser.

9. november 1989 falt Berlinmuren mellom Øst- og Vest-Tyskland. 3. oktober året etter ble Tyskland gjenforent.

Det får være nok historie, la oss ta en titt på den nye Sinn-klokka med navnet U1 DE. Som navnet avslører er dette en versjon av den kjente og populære U1. DE forteller oss at dette kanskje kan ha noe med Deutschland og gjøre.

For å markere 30-års jubileumet for et gjenforent Tyskland har Sinn laget en helt spesiell U1 med fargene hentet fra det tyske flagget. Svart, rød og gull har alltid vært et symbol på gjenforeningen, og de er forankret i flaggets farger. Kassen er sort, og sekundviseren er i gull. I tillegg kommer detaljer i rødt. Sinn U1 De blir produsert i 300 eksemplarer.

Harde fakta: