Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary


Klokkeriet - Speedmaster «Silver Snoopy Award» 50th Anniversary

Speedmaster og Snoopy, nei ikke en limited edition til av Speedmaster, var min første tanke. Der tok jeg feil, ikke nok med at dette ikk er en ltd-utgave, den er også utrolig kul. Dette er en mye mer leken Omega Speedmaster enn jeg hadde ventet.

Historien bak Snoopy-modellene er fra 1970. Det året fikk Omega tildelt «Silver Snoopy Award» fra astronautene hos NASA. Prisen fikk de for sitt unike bidrag til utforskingen av verdensrommet, og for sitt avgjørende bidrag for å redde Apolla 13.

Nå har det gått hele 50 år, og det må feires med en ny måneklokke. Denne ganger tar de Snoopy-klokka til nye høyder og kombinerer animasjon og utmerket urmakerkunst. resultatet er noe helt annet enn de to forrige Snoopy-Speedmasterne vi fikk i 2003 «Snoopy» og i 2015 «Silver Snoopy Award». Begge kom i begrenset opplag og er samleobjekter i dag. Derfor er det nok mange som ble en smule averrasket da den nye Snoopy-modellen ikke er en Limited Edition.

Hva er nytt?

«Silver snoopy Award» 50th Anniversary går i sølv og blått. Skiven er sølv med tre blå subregister. Snoopy finner du klokken 9, og motivet der en en eksakt kopi av motivet som er på den sølvnåla som blir delt ut til de som mottar «Snoopy Silver Award»-prisen. Times-indeksene og viserne går også i blått.

Snur du klokken så kommer du til det som virkelig er en nyhet, og som skiller den nye utgave fra alle andre Speedmasters. Her er det ikke bare en spesiell gravering, neida, denne gangen har Omega virkelig tatt den fullt ut. Her finner du en liten Snoopy som sitter en sort og hvit romkapsel. Denne er i synk med kronografen slik at når du starter den, begynner Snoopy på sin rundtur. Turen går bak månen, akkurat som Apollo 13 gjorde. I bakgrunnen finner du jorden som roterer en gang per minutt. Den er i synk med verkets løpende sekundviser. I det sorte universet er det klassiske sitatet «Eyes on the Stars» gravert.

Det er lett og la seg imponere av denne spesielle utgaven av måneklokken. Animasjonen på baksiden gjør den til noe helt spesielt. Prisen for denne herligheten er ikke spesielt lav, den koster 106.400 kroner. Mye penger, men det er en spesiell klokke.

Harde fakta: