Ny 160-års spesialutgave av Carrera


Klokkeriet - Ny 160-års spesialutgave av Carrera

Hvit skive er ref. CBN2A1D.BA0643. Foto: Tag Heuer

Det er ikke lenge siden vi skrev om de nye Carrera Sport med Tag Heuers inhouse Calibre Heuer 02. Nå er den første special edition utgaven her. Ta i mot tag Heuer Carrera Sport Chronograph 160 Years Special Edition, puh! Navnet er i hvert fall langt nok, og klokken har hentet inspirasjon fra den aller første Carrera med dato fra 1965.

Blå skive er ref. CBN2A1E.BA0643. Foto: Tag Heuer

Den nye Carrera er nummer tre i rekken av Tag Heuer Carrera 160 Years klokker. Den første var «Silver Dial» som var en nærmest tro kopi av den første tre-register Carrera, og nummer to var den fargerike»Montreal Limited Edition». Den siste med dristige farger hentet fra en Heuer Montreal fra 1970-tallet.

Denne tredje og siste Carrera i serien kommer i to utgaver, en med blå skive, og en med hvit. Hver utgave vil bli produsert i 1860 eksemplarer.

Originalen, Carrera ref. 3147 «Dato 45» fra 1965.

Den originale Carrera «Dato 45» ref. 3147 som den nye Carrera er inspirert av, kjennetegnes med at det var den første Carrera med dato, og at datovinduet var plassert klokken 12 på skiven. Verket var Landeron 187, et manuelt kronograf-verk, og det var det første i en Carrera med roterende datoskive. I dag er disse tidlige dato-Carrera meget ettertraktede samleobjekter. De er relativt sjeldne.

Personlig foretrekker jeg disse to spesialutgavene fremfor standard Carrera Sport som kom tidligere i høst. De ekstra fargene kler klokken godt, og dato klokken 12 syns jeg er en fin link tilbake til den klassiske Carrera «Dato 45» fra 1965.

Harde fakta: