Credor – nå tilgjengelig i Norge


Klokkeriet - Credor – nå tilgjengelig i Norge

For mange Seiko-fans er Credor den ultimate våte drøm. De elegante dressklokkene regnes som av det ypperste innen japansk klokkekunst som kan kjøpes. At det nå blir mulig å kjøpe Credor fra autorisert forhandler i Norge er en nyhet som blir lagt merke til. Billig er det ikke. Prisen på herligheten er 669.000 kroner. Ganske langt i fra en vanlig Grand Seiko, men dette er i en annen klasse igjen. Credor stiller i den absolutte eliteserien for klokkekunst.

Credor Eichi II

I 1974 ble Credor etablert for å produsere luksuriøse dressklokker med de beste materialene for å fremvise japansk estetikk og ingeniørkompetanse. Det tas ingen snarveier i produksjonen. Hver eneste Credor-klokke er produsert av mester-urmakere som sikrer kvaliteten og utseendet til klokkene.

Modellen som kan bestilles hos Urmaker Christensen i Oslo er Credor Eichi II. Christensen er i fra før en stor forhandler av Grand Seiko i Norge.

7R14A-verket er laget for hånd.

Ekstremt håndverk

Eichi II er håndlaget med en håndmalt urskive av porselen. Klokken er et prosjekt av en elitegruppe urmakere hos Micro Artist Studio i Shiojiri. Klokken er laget, satt sammen og fullført for hånd. Det er ganske utrolig at alle de 12 timemarkørene og navnet Credor er håndmalt på porselenskiven av en av studioets håndverkere. Kassen er i platina og den vakre porselenskiven er blå. Eichi II er den første med denne fargen på skiven.

Broens kanter blir polert med et spesialverktøy i tre.

Micro Artist Studio har tidligere laget Eichi (2008) og Eichi II, men også flere andre som Credor Spring Drive Sonnerie (2006) og Credor Spring Drive Minute Repeater (2011).

Eichi II blir tilgjengelig fra januar 2021 og markerer starten på et år med feiring av Seikos 140 år.

Harde fakta: