Hands on – Seiko King Samurai SRPE37K1


Klokkeriet - Hands on – Seiko King Samurai SRPE37K1

Seiko Samurai ble introdusert, og produsert i årene 2004 – 2008. Den kom med skrukrone kl 3, hadde et gjenkjennelig utsende, med skarpe kanter på stål kasse, og sverdliknende visere. 20 bar vanntetthet.

Det er noe spesielt med hvit skive på en diver. Foto: Håvard Flaatten

Det ble også introdusert en titanversjon. Denne imponerte med lav vekt, og er i dag ettertraktet blant samlere og dykkere. I 2017 ble Seiko Samurai relansert igjen – til mange av Seiko fans store begeistring. Da kom det flere fine varianter, blant annet en med oransje skive, som jeg var selv nær ved å bestille flere ganger. Klokken er forholdsvis stor med sine 43,8mm. Den er lettlest med Seiko sin tradisjonelt gode lume og store markører. Perfekt til fridykking og vannsport.

Foto: Håvard Flaatten

Så en dag kom en Samurai i Pepsi versjon i mitt eie, men den ble fort solgt da jeg ville finansiere et nytt kjøp. Dessuten følte jeg Samurai Pepsi ble «fightene» veldig mot min gamle SKX pepsi – og tilslutt vant SKX seirende retten til å bli i boksen. Men så – var den der! Nye SRPE37K1- King Samurai dukket opp i ny drakt sommeren 2020. Den lyste mot meg. Perfekt i kontraster. Hvit skive og sort bezel. Kunne den virkelig være så fin, som den tydeligvis var på bildene?Kunne en Samurai bli tatt inn i varmen igjen?

Her kom Seiko med flere forbedringer i forhold til tidligere modeller av Seiko Samurai. Og den fikk nå navnet King i tillegg. Prospex serien hadde nå fått en selvutnevnt konge – slik som også Turtle serien har fått. Sapphire glass – og med forstørrelsesglass over dato – akkurat denne bobla over datovinduet blir diskutert i det uendelig på div fora, men jeg liker det. Keramisk beselring, lekkert.

4R35 er også et velkjent urverk som blir brukt i flere av Seiko sine Prospex serier. Prisen var heller ikke avskrekkende. Det kom to versjoner av «kongen». En versjon med blå skive og lenke – og en med hvit skive. Men det var den hvite Samuraien med sort gummi/silikonrem som var vanskelig å ta øynene fra.

Bra lume. Foto: Håvard Flaatten

Kjøp ble gjennomført så fort den kom til landet. Har nå brukt denne med jevne mellomrom siden august, og den forsetter å imponere. Fast følgesvenn på jobb i det våte element. Smooth på armen, bezelringen liner perfekt, og kontrastene hvit og sort er i mine øyne veldig spennende.

At den minner om min gamle Orient Saturation diver med hvit skive – er også bra. Orienten ble solgt i et svakt øyeblikk – og gjett om jeg angrer. Selg aldri en favoritt .Har jo også andre klokker i boksen, men dette er en typisk klokke for stranden og svømmehallen, der jeg jobber. Dykkerklokker synes jeg er mest hensiktsmessig med silikon/gummirem. Og den går fint som et tilskudd til casual klesstil, eller til dykking.

Harde fakta: