Leken og spenstig: Seiko 5 Rock Lee


Klokkeriet - Leken og spenstig: Seiko 5 Rock Lee

Var så heldig å få ta en liten titt på en «innstegsmodell» i klokkeverden. Seiko 5 Rock Lee SRPF73K1- nummerert og i begrenset opplag. Nå kan det jo diskuteres om begrenset opplag på noen få tusen er virkelig begrenset. Men slik jeg forstår – så er denne Naruto serien i ferd med å ta av i popularitet. Særlig i de asiatiske land.

Foto: Håvard Flaatten

Designet og ide kommer fra en Japansk serie som er illustrert og skrevet av Masashi Kishimoto. Og det er historien Naruto – en ung Ninja som søker anerkjennelse fra jevnaldrende, og drømmer om å bli Hokage, leder for landsbyen sin.

Kjent teknikk

Vel nok om det for min del. Selve kassen kjenner vi fra tidligere Seiko 5 – svært like elementer og mål som fra gamle SKX-serien – som fortsatt er svært populær den dag i dag. 42 mm kasse, 4r36 verk som presterer å tikke uavbrutt i 41 timer, hardlex-glass, dag og dato, hacking, 100 meter vanntett, bezel, og en stilig natorem som matcher urskiven i grønt.

Foto: Håvard Flaatten

Det gjennomsiktige baklokket gir meg ingenting. Trenden fortsetter – men på mange klokker så kan det være stiligere med metall baklokk. For det første, jeg er såpass gammel (snart 50) at jeg burde ikke la meg fascinere av en klokke, hvor man har skrablet ned en tegneserie som jeg knapt har hørt om, men dette er sprekt og friskt likevel.

Foto: Håvard Flaatten

Prøv den på armen

Oi, her skjedde det noe. Den vekket den gamle bjørnen ut av hiet sitt. Denne var jo faktisk veldig kul. Selv på en voksen mann. Denne klokken er helt klart myntet på ungdommen, både til gutter og jenter. En kjøpegruppe som kanskje har litt begrensede midler, men likevel vil ha noe spesielt, og ikke minst mekanisk klokke.

Jeg tror faktisk mange i min aldersgruppe også vil la seg gripe av design og fargespekteret. Når jeg googler serien – så ser jeg at det er mange friske modeller der ute av denne 5’n. Dette er en skikkelig gladklokke til rimelig penge. Den blir levert i en spennende klokkerull, hvor man uten tvil skjønner at denne ikke er laget i Europa.