Lyst på treningsklokke? Sjekk ut Casio G-Shock GBD-H1000


Klokkeriet - Lyst på treningsklokke? Sjekk ut Casio G-Shock GBD-H1000

Fikk plutselig lyst på en trenings klokke, men jeg ønsket meg ikke en smartklokke og ikke treningsarmbånd. Så dukket Casio sitt alternativ opp på skjermen som viser seg å være en klokke som kan logge trening, ikke en smart trenings dings som også kan vise tiden. Valget ble enkelt. Denne passer meg utmerket da den kun har de mest nødvendige funksjonene for å kunne tracke litt mosjonering, og utover det er det bare en klokke. Det Casio også har gjort veldig riktig med denne klokken for min del er levetiden på batteriet. Hvis jeg måtte ladet en til to ganger i uken ville jeg gått fort lei, veldig fort. Denne klokken går i 12 måneder hvis du ikke bruker pulsmåler og GPS. Tar man da med solcellepanelet rundt skjermen går den i teorien uendelig. Leser også at den kan tracke kontinuerlig i 66 timer med alt av sensorer aktivert. Der får jeg bare ta de på ordet for 66 timer i strekk blir akkurat litt lenge for meg.

Jeg har per nå hatt ti turer med den med alt av funksjoner på. Turene har lagt på alt fra en 40 til 60 minutter og batteriindikatoren viser fremdeles fullt, så klokken viser gode tendenser selv ved aktivt bruk.

GBD-H1000 er med i G-Shock familien stor, så den har også fått den karakteristiske klumpete kassen som en G-Shock skal ha, helt ned til de umiddelbart gjenkjennelige pipene når knappene betjenes. Den store klumpete kassen er ikke kun for synsskyld, men for å tåle ekstreme mengder juling. Mens den gjennomsnittlige smartklokke kanskje ikke overlever en ukontrollert tur ned en skråning, «ler og koser» Casio GBD-H1000 hele veien ned mens eier griner resten av veien hjem.

Denne robustheten gjør noe med bygge målene, og når de samtidig stapper den med to ekstra sensorer og litt ekstra elektronikk blir det ganske heftig. Den måler 55x63x20,4 mm og veier 101 g – det er mer enn vekten på tre 40 mm aluminium Apple Watch 5s, men sitter allikevel overraskende godt på hånden.

Smarte funksjonene på Casio G-Shock GBD-H1000 er noe begrenset. Den kan motta og lese notifikasjoner på klokken, noe som er ganske tungvint med det skjerm og knappe oppsettet som er på klokken. Dette er i utgangspunktet en funksjon som jeg ikke ønsker å benytte meg av, så heldigvis kan det konfigureres bort.

Utover dette fungerer programmet som følger med, G-Shock Move utmerket og viser og kalkulerer den informasjonen som er kjekk å følge med på. Appen kan også brukes til å konfigurere alle innstillinger og funksjoner på klokken. G-Shock Move tillater også at man linker opp mot Strava og Google Fit hvis man ønsker å bruke informasjonen lagret på klokken på disse plattformene i stedet.

Pris: ca. 5.000,-