Certina DS Action Diver 38mm – Når «Less is more»


Klokkeriet - Certina DS Action Diver 38mm – Når «Less is more»

For endel år siden var trenden at klokkene ble stadig større, og større. 45mm var normalen, og 47mm var også helt innenfor. Det er i ferd med å endre seg. Til og med Panerai har sett at markedet etterspør mindre klokker og har kommet med et alternativ til de massive klokkene de er kjent for.

Certina DS Action Diver 38mm ref. C032.807.22.051.01

Certina har lenge hatt en populær DS Action diver som er 43mm. Den er ganske massiv på armen, og den blir i største laget for noen.

Selv har jeg alltid vært en stor fan av Certina sine klassiske dykkerklokker fra 60- og 70-tallet. De er rundt 38mm og er etter min mening perfekte i proposjonene. Når Certina kom med sin re-edition av DS-dykkerklokka fra 60-tallet så er det mange som ble skuffet over at de økte størrelsen ganske betraktelig.

Certina DS Action Diver ref. C032.807.11.041.00

Tilbake til fremtiden

Nå er Certina på banen med en ny lekker diver, og denne gangen er størrelsen helt i tråd med dagens trend om mindre klokker. Ikke la deg lure av den reduserte størrelsen. DS Action Diver 38mm er en seriøs klokke som tilfredstiller ISO 6425 standarden for dykkerklokker. Den er vanntett til hele 300 meter.

En dykkerklokke på 38mm er langt er «all round» en de større slektningene. Denne kan du bruke til det meste, og passer like bra på stranda som på kontoret.

Klokka kommer i flere fargevarianter, sort, blå, grønn/gull og sort/gull. Verket er ETA Powermatic 80.611 med Nivachron balansefjør med en gangreserve på hele 80 timer. Baklokket har den berømte skilpadden som har fulgt DS-modellene siden 60-tallet.

Harde fakta: