Endelig: Tag Heuer + Porsche = sant


Klokkeriet - Endelig: Tag Heuer + Porsche = sant

Carrera og Porsche er to navn som henger tett sammen. For tag Heuer har Carrera, sammen med Monaco, vært kanskje det sterkeste varemerket de har. Det samme kan man si om Porsche Carrera, et navn som har vært knyttet til den legendariske 911 modellen like lenge som Heuer Carrera. At de to nå samarbeider om en kronograf faller helt naturlig.

Velkommen til TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph.

Et felles navn

Jeg har lenge vært en stor fan av vintage Heuer kronografer, og den interessen kom fordi jeg brukte all min tid på klassiske sportsbiler. En av mine favoritter var 1973 Porsche Carrera RS, den med «duck tail» spoiler på baklokket. Den er for alltid ei ikon fra en klassisk periode innen racing. Noe RS ble det aldri på meg, jeg hadde allerede en 1973 Lotus Europa TC og en 1970 Alfa Romeo Spider. Det var i grunn nok, så drømmen om en 70-talls 911 lever fortsatt.

1960-talls Heuer Carrera med Valjoux 72. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

På samme måte som Porsche Carrera ble Heuer Carrera raskt en klassiker, og tett knyttet til motorsport allerede på 60-tallet. De to varemerkene har vært knyttet sammen med Carrera-navnet gjennom flere tiår.

1973 Carrera RSR

Den nye modellen er basert på TAG Heuer Carrera Sport Chronograph sitt design. Det er en rekke nye detaljer på den nye modellen. Den lett gjenkjennelige Porsche logoen er gravert på bezel. Porsches farger rød, sort og grå, er også farger som går igjen i Heuer sine historiske modeller. En artig detalj er rotoren som er synlig gjennom safirglasset i baklokket. Den er formet som det klassiske rattet i en 911. Skiven er sort, men ser du nærmere på den, så ser du at den har en helt spesiell skive som ser ut som asfalt. De store hvite tallene på skiven, gir assosiasjoner til instrumentene i en Porsche.

TAG Heuer Carrera Sport Chronograph med rotor formet som et Porsche-ratt.

Teknikken er den samme som i Carrera Sport modellen. Det betyr et in-house Calibre Heuer 02 med hele 80 timer gangreserve.

TAG Heuer Carrera Porsche Chronograph markerer starten på et samarbeid mellom to firmaer med en felles arv og med felles interesser. Gjennom flere tiår har de eksistert sammen på verdens mest utfordrende racerbaner, og på håndleddet til verdens beste racing-førere.

Dette ble en fin start på et samarbeid som har ligget i lufta lenge. Det blir spennende å følge med på hva fremtiden vil bringe. Dette blir nok ikke det siste vi ser til en felles Carrera.

Harde fakta