North Sea Deep Arctic og Deep Explorer


Klokkeriet - North Sea Deep Arctic og Deep Explorer

Nyhet fra det norske samarbeidet mellom NORTH SEA OG TECHNIPFMC.

Jeg har fått låne hele kolleksjonen til North Sea, og Starter med en gjennomgang av de her tøffe ‘chrono-diverene’ med navnene Deep Arctic og Deep Explorer. North Sea 1967 og 1978 vil du få se senere.

Foto: Morten Paulsen

En skikkelig arbeidshest av en diver, lett med teknisk materialvalg, tydelige skiver og vann bestandig til 500m.

Dette er en solid statement watch, men også en klokke jeg tror dykkere kunne tatt med både på fritids dykk og i arbeids dykk. Carbon fiber kasse og bezel er maskinert ut av en sandwich av forged carbonfiber.

Bezel har 120 tydelige klikk, som en kjenner i fingrene under vann, der en kan sette dekompresjons tiden og ta nødvendige valg underveis.

MS «DEEP EXPLORER» – Yard no: 818 by: VARD LANGSTEN

Helium ventilen får du først bruk for i dekompresjons kammeret om bord på for eksempel TechnipFMC sine fartøy.

Denne ventilen er kul teknisk, og visuelt, men de færreste av oss dødelige må ha den, da den først i kammeret får sin viktige funksjon. Historier om de tidlige dykkerklokker uten helium ventil forteller om glass som poppet av uret når trykket i urkassen vil ut, (helium som har sneket seg inn under metnings endringer i dykk/tank).

Nå er det en kombinasjon av detaljer for fritid og detaljer til profesjonell bruk, jeg vil jo si at om en kun skulle bruke denne på dypet, kunne en hatt større lumefelt på visere, en reim utvidelse til tørrdrakt, og kanskje chronograph er en tanke overflødig, men når en først kan sette dette sammen slik, og oppnå en så trykktett kasse, er det jo greit å ha det slik, de færreste kobler på dive utvidelse. Til tudor Pelagos for eksempel.

Klokken har med skivens og layout en tydelig synlighet, så det er helt innafor for undervanns operasjoner.

Foto: Morten Paulsen

Urets utforming og materialvalg gjør den smidig på armen, selv om kassemål på voksne 45mm viser at dette er en tydelig sak på armen, oppleves den veldig riktig hos meg med cirka 19 cm rundt håndleddet.

Chronograph pusherne har skrukrone, og sikres dermed ekstra for at ikke uhell med pushere under vann skal forekomme. Screwdown-pushere er ikke det mest vanlige å bruke, men blant andre Certina og Rolex har gjort dette med kjente modeller. Jeg syns dette gir uret en ekstra teknisk og profesjonell tilnærming.

Foto: Swiss Time

Swiss Time AS har inngått et langsiktig samarbeid med TechnipFMC om å produsere høykvalitets dykkerur under navnet North Sea Deep Explorer & North Sea Deep Arctic.

Dette er de to mest avanserte DSV/Dive support offshore konstruksjonsfartøyene i verden, som eies og opereres av TechnipFMC.

Urene er produsert i karbon, som er et ekstremt sjokkabsorberende materiale som passer godt for ekstreme forhold. Urene til North Sea hedrer den flotte jobben som vår tids profesjonelle metningsdykkere utfører.

Carbon chronograph kommer i fire farger; hvit og blå skive Deep Explorer, og sort og rød skive Deep Arctic.

Alle fire utgavene. Foto: Swiss Time

Urene har heliumventil i kassen og baksiden av urene som er med safirglass, er preget med en skisse av fartøyene med dykkerklokkene senket ned i havet.

På vegne av TechnipFMC vil 3% av overskuddet fra alt salg av alle North Sea-urene som er knyttet til disse to fartøyene, doneres til European Underwater and Baromedical Society .

Midlene vil bli satt i et eget fond i EUBS for helse- og fysiologiforskning innen dykking, inkludert profesjonell dykking óg metningsdykking.

Foto: Morten Paulsen

På denne måten bidrar TechnipFMC til å videreutvikle kunnskap om metningsdykking som intervensjonsmetode, samt å utdanne neste generasjons eksperter i dykkemedisin og forskning.

Dette er ikke bare en gimmick, men viktig satsing for å holde fokuset oppe på sikkerheten innen profesjonell dykking.

BTW: Jeg skal sette denne klokken under skikkelig press, og gled dere til oppfølgeren av denne saken, om jeg får det til blir den både våt og utsatt for ekstreme forhold.

Henning hos North Sea / www.Swisstime.no har virkelig fått til noe flott med denne serien i tett samarbeid med Edox og TechnipFMC, og det blir spennende å se hvem jeg møter på oppdrag offshore med urene på armen.

Swiss time AS Eier merkevaren North Sea og har ett tett samarbeid med dykkere både i inn og utland, og jeg som jobber på denne type fartøy selv, setter stor pris på fokuset rundt dykkere og den viktige jobbe de gjør, og ikke minst har gjort.

 Harde fakta:

Tilgjengelig nå på www.swisstime.no

Neste gang mer om North sea 1967 og 1978. Foto: Morten Paulsen