Tissot PRX 40 – tøff, solid og rimelig klokke med integrert lenke


Klokkeriet - Tissot PRX 40 – tøff, solid og rimelig klokke med integrert lenke

En mørk og kald januar dag jeg satt og scrollet gjennom instagram, ble jeg sittende og smile til Bergens butikken F.Lohne sin story, men det var en litt mystisk post, uten lanserings info. «Kommer snart» sto det.

Så jeg tok kontakt og hørte hva de tøffe bildene var av og  om det var en gammel modell, eller en nylansering. Den var rimelig fersk nyhet, og de svarte ganske kjapt på min henvendelse. Jeg har jo samlet lenge på vintage, og spesielt klokker med lenker som er integrert, da er det ekstra gøy med lanseringer som dette.

Tissot liker å følge trendene, og nå i januar introduserte de en gammel kjenning til sin kolleksjon, nemlig deres ikoniske PRX klokke.

For de som kjenner den igjen ble PRX ble for første gang introdusert på slutten av 1970-tallet, og den bærer preg av å holde på den tråden, men samtidig er den modernisert. PRX ble lansert i 1978, og kort tid etter ble Tissot- navnet «PRX» varemerket.

PR står for «Presise and Robust», mens X er en referanse til de «ti» atmosfærene som klokken kunne tåle under vann – tilsvarende 100 meter/10ATM. Tissot Relanserer PRX 40 205, og klokken er en «moderne tolkning» av originalen. Tre farger på skiven er tilgjengelig, blå, sort og sølv/hvit skive.

Tissot har gjort noen subtile justeringer til modellen. De tre selvlysende hendene er stablet veldig tett oppå hverandre og skiven er ført frem noe som gir den visuelle effekten av at klokken ser slankere ut enn den egentlig er.

Den lanserte modellen er en kvartsmodell, ikke at det gjør noe som helst, men det gledes også over en annen nyhet, en automatisk versjon som vil bli lansert senere i år. Den kommer med 80-timers gangreserve og en litt annen skive.

PRX blir nok populær, med en diameter på 40 mm, datovisning og klassisk skive. PRX en rimelig klokke som skiller seg ut fra mengden med sin integrerte lenke og spesielle skive. Sort er litt nøytral, men den flotte sølvskiven og blå skiven popper skikkelig.

Denne modellen får gleden av å være med på en litt artig sak litt senere i år, da jeg har startet en sammenligning mellom noen klokker som kanskje ikke nødvendigvis treffer de samme kjøpere, men designet møtes på en eller annen måte.

Harde fakta: