Tre elegante Longines klassikere i ny drakt


Klokkeriet - Tre elegante Longines klassikere i ny drakt

Ny Longines Diver med brun skive.

Når det gjelder eleganse er det få som slår Longines. De har etterhvert produsert en lang rekke utrolig lekre klokker som er moderne gjenskapelser av klassikere fra en svunnen tid. Nå har to av disse moderne klassikerne kommet i nye utgaver. Tiden går fort, den populære Legend Diver kom i 2007, og er basert på et klassisk Longines design. Nå er den her i to nye farger, sort og blå. Hittil er det sort som har vært det eneste valget.

Baklokket med den stilige dykkeren.

Det er fargene som er det nye her. Legend Diver har fortsatt 42mm kasse i stål med to kroner. Den ene for å rotere den interne bezelringen, den andre er vanlig velle. Som tidligere er også den nye Legend Diver vanntett til hele 300 meter. Baklokket har en flott dykker i midten. Her er det heldigvis ikke glass i baklokket. Et klassisk klokke som dette, syns jeg ikke skal ha det. Det føles mer riktig med et lokk helt i stål.

De to nye utgavene blir levert med skinnreimer som matcher fargene på skiva. Gjennomført lekkert i typisk Longines-stil.

Longines Legend Diver med den nye blå skiven.

BigEye i titan

Skiven har en spesiell finish i kornete blått.

I 2017 lanserte Longines en fantastisk re-editon av en av sine klassiske pilot-kronografer fra 1930-tallet. Det som kjennetegner den er det ekstra store 30 minutter registeret på skiven, som ga den navnet BigEye. Den tok klokkeverden med storm og ble meget populær, noe som ikke er overraskende. Longines leverte et utrolig bra produkt, og det til en pris om gjorde at den av oppnåelig for mange.

Nå er den her i en ny utgave, denne gangen er den 41mm store kassa i titan og skiven har et spesielt uttrykk i en slags kornete, gradert blåtone. Longines kaller den «Petrol Blue», et lekkert valg. Baklokket er i stål med et fly i midten. det er ingen tvil om hvor denne kronografen har sine røtter.

Resten er også her kjent stoff. Verket er det automatiske L688 og er en «Column-wheel» kronograf. Balansefjæra er i silikon, og klokken har forsterket beskyttelse mot magnetiske felt. Urverket har en gangreserve på ca. 54 timer.