Tag Heuer med et nytt Hodinkee-samarbeid: Carrera Dato


Klokkeriet - Tag Heuer med et nytt Hodinkee-samarbeid: Carrera Dato

Tag Heuer Carrera Dato for Hodinkee. Foto: Tag Heuer

Denne er det mange som har ventet spent på etter at Hodinkee satte i gang sin teasing av et nytt samarbeid med Tag Heuer. Alle husker vel den lekre Heuer Skipper som kom for noen år siden, i 2017. Den ble en knallsuksess som ble raskt revet bort fra nettbutikken til Hodinkee.

Nå er Tag Heuer Carrera Dato Limited Edition for Hodinkee her. Dette er en ny Carrera som henter sitt utrykk i fra den legendariske Heuer Carrera ref. 3147N fra 60-tallet. Dette var andre generasjon Carrera og er berømt for sitt utseende med ett register til høyre, og dato til venstre. Verket var Landeron 189.

Den originale Carrera 45 Dato i en 1970 Heuer katalog.

Målet denne gangen var å produsere en ny utgave som er så lik originalen som mulig, men samtidig benytte seg av moderne teknologi. Det har blitt en klokke som fører videre den spesielle sjarmen som Carrera Dato 45 har.

For å få til et datovindu ved klokken 9 på skiven, har Tag Heuer redesignet in-house-verket Calibre Heuer 02, for å gjøre dette mulig. Carrera Dato har safirglass som er kraftig buet for at det skal gi den samme vintage følelsen som plexiglasset på originalen.

250 eksemplarer blir produsert. 125 blir solgt av Hodinkee, og 125 av Tag Heuer.

Kassen på 39mm er den samme som vi så på Tag Heuer Skipper for Hodinkee i 2017. Baklokket har safirglass med innsyn til den spesielle rotoren som markerer Tag Heuers 160 år som klokkeprodusent.

Hvis du har lyst på en av disse må du handle raskt. Det vil kun bli produsert 250 eksemplarer. Av disse vil 125 bli solgt gjennom Hodinkee nettbutikk, og de andre 125 vil bli solgt gjennom Tag Heuer i USA og Japan. Prisen er USD 7.250,-

Buet safirglass som etterlikner utseende på originalens plexiglass.

Harde fakta: