Når caferacer møter custom armbåndsur.


Klokkeriet - Når caferacer møter custom armbåndsur.

Dette er en presentasjon av en unik klokke som er bygd til meg. Custom laget med alle små detaljer som fulgte med fra bilder av min Caferacer MotoGuzzi 500 CC Monza 1981. Dessverre ikke MotoGuzzi i mitt eie lenger.

Det har seg sånn at jeg går med en drøm om å bygge custommotorsykler. Så denne klassiske MotoGuzzi var målet.

Utgangspunktet var meget godt, men tidsklemma og realiteten innhentet meg ganske raskt. Jeg måtte dessverre selge motorsykkelen, da jeg hadde fire andre prosjekter på gang i garasjen, tre vespa og en Ducati, så da blir det knapt med tid.

Jeg ble kjent med en meget hyggelig kar på klokkeriet, Jacob som modder Seiko-klokker. Når det var snakk om hva en kunne tenke seg å holde på med, spurte han meg om jeg hadde andre hobby interesser? Ja det hadde jeg, og viste fram bilder av syklene.

Jacob ble utrolig gira på MotoGuzzien, og ville modde en klokke etter den.To måneder senere hadde jeg en stopp i Stavanger da jeg jobber i transportbransjen, jeg tok kontakt med Jacob for å ta en Burger og øl, samt prate litt om klokker som vi hadde felles interesse for.

Vi gikk igjennom alt av Seiko, TAG Heuer, Oris, Breitling, etc, etc…

Plutselig sier Jacob; Du, jeg har noe til deg…..

Han drar fram denne spesielle klokken som han har custom moddet etter min tidligere cafe racer MotoGuzzi (som jeg måtte selge med tungt hjerte).

Jeg ble rett og slett satt helt ut…han hadde brukt mye tid på denne og til å med laget skiven med mitt kallenavn på.

Jacob er meget dyktig og generøs mann, og jeg kommer til å bestille en custombygd klokke etter min Ducati 748 SPS.

Tusen Takk Jacob, klokken vil bæres med stolthet.

Jacob forteller litt om klokken og hvordan den ble bygd.

Delene kommer hovedsakelig fra Watch & Style, m en Skiven har jeg fått customlaget etter ønske av en i Ukraina. Bezel Insert er fra DLW

Hjertet i klokken er et NH36 som er brevet regulert og klokke er trykktestet ned til 100m hos en urmaker. Reimen har jeg fått lagt av en knall flink kar på Klokkeriet, Kjetil Volent.

Inspirasjon til klokken fikk jeg av det bilde du sendte av en gammel flott MotorGuzzi du hadde, og jeg har prøvet å få så mange detaljer med som mulig. Hele klokken er jo skiven, som er custommade. Bestilt som ønsket med Racing Flag ned langs siden, som på skjermen fremme på sykkelen. Jeg fikk skrevet «El Diablo» som du fortalte du blir kalt. Også selvfølgelig fargen, som skal matche fargen på sykkelen.

Selve kassen er i polert stål for å matche Chromen på sykler. Har satt på en sort Knurled bezel for å imitere et dekk, og satt på en Dual Time insert i Gun Metal, igjen for å imitere et dekk. Jeg valgte å ta av click-springen for å gjøre Bezelen unidirectional, og igjen for å imitere et dekl/hjul.

Jeg brukte en TopHat sapphire glass for at den skulle få en mer vintage look så den vil matche sykkelen. Reimen som Kjetil lagt til klokken er one of a kind. Laget for å matche alt på sykkelen. Den er først og fremst en type racing reim, igjen for å få en vintage følelse. Men Kjetil forslo å fylle ut hullene med en annen farge som kunne matche klokken  og sykkelen. Derfor den turkisfargen under den fine cognacfarget reim som ble valgt for å matche setet. Deretter har han lagt en keeper med de italienske fargene som man finner bak på sykkelen. Samt en keeper i turkis.

Selv er jeg veldig fornøyd med resultatet.