En skikkelig «Gråtass» fra Sinn. Her er årets første nyhet


Klokkeriet - En skikkelig «Gråtass» fra Sinn. Her er årets første nyhet

Årets første nyhet fra Tyske Sinn er ikke uventet en skikkelig tøffing. Sinn er best kjent for sine «Tool Watches», tøffe klokker som gjerne er beregnet for tøff yrkesbruk.

Her er Sinn U1 DS, den vil bli produsert i 500 eksemplarer og har en spesiell skive og et originalt fargevalg. U1 er er nok en av Sinns best kjente modeller, i hvert fall her i landet. I denne utgaven er noen av de mest iøynefallende trekkene ved U1 borte. De røde detaljene er erstattet med en fargepalett i sort og hvitt. Det blir litt for monotont syns jeg, men andre vil sikkert sette pris på det noe neddempede utseende.

Kasse og lenke er behandlet med Sinns «Tegiment-teknologi» som er herdet på en spesiell måte, og som det skal mye til for å ripe. På U1 DS har også bezel fått den samme behandlingen. Kassen er som vanlig i det Sinn kaller ubåt-stål og måler 44mm.

Unik urskive

Det som virkelig skiller DS fra de andre U1, er den spesielle skiven, som kanskje er modellens viktigste salgsargument. Hver skiver er unik og er børstet individuelt. Navnet «DS» kan minne om Certina DS, men betyr ikke «Double Security», Sinn er som kjent tysk og her betyr det «Dekorschliff». På norsk blir det noe som «børstet dekor».

Verket er ikke noe spesielt. Sinn bruker det kjente Sellita SW200-1. Det er ingenting i veien med det. Et naturlig valg for en klokke i dette prisleie.

U1 DS er et interessant tillegg til eksiterende U1, men personlig tror jeg nok at jeg ville godt for den vanlige utgave med litt mer farger.

Harde fakta:

Sinn U1 DS ref. 1010.0351 Diameter: 44 mm
Tykkelse: 14,7 mm
Remfeste: 22 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål (TEGIMENT)
Urskive: Grå, individuell dekorativ børstet finish
Glass: Safirglass
Vanntett til: 1.000 m
Rem / lenke: Gummirem / Lenke i rustfritt stål (TEGIMENT) Verk: Sellita SW200-1
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: ca. 38 timer Pris: 2.500 euro med lenke