Gilleshammer: Hekta på klokker, reimer og fotografering


Klokkeriet - Gilleshammer: Hekta på klokker, reimer og fotografering

Vi har tatt en prat med Klokkesamler og klokkefoto entusiasten Tor-Helge Gilleshammer.

Tor-Helge Gilleshammer

Bli kjent med mannen bak de snertne reimbildene:

Hyggelig at dere vil prate med meg. Eg er 24 år og bur i Bergen, og liker foto og ur.

Eg har samboer og fem barn, alle jenter (to egenproduserte). Jobba som elektriker på dagtid og tar bilder på fritida. For det meste klokke-relatert, men også portrettfoto.

Eg kjøpte min første klokke i 2010. Ein Casio Duro kronograf. Den vil eg alltid ha i samlinga. Interessa for klokker kom ikkje før i begynnelsen av 2017, da eg blei med i Klokkeriet på Facebook.

Da eg begynte å interessere meg for klokker var lenke den store tingen. Reimer var ikkje interresant, men i fjor fekk eg meg ein «wake up call “. Eg vann ein konkurranse på IG og fekk meg ei kvalitetsreim fra Atelier Del Sur. Alt inntrykk eg hadde hatt av «kjipe», stive og laaaange reimer tidlegare, var vekke.

Eg solgte bortimot alle reimene eg hadde fra diverse billigmerker for å kunne kjøpe fleire kvalitetsreimer. Det gikk faktisk så langt at eg fekk ein PM fra Stig Louis Olsen der han lurte på om eg dreiv butikk.

Eg la ut diverse WTB tråder og fekk kjøpt noken flotte reimer fra blant anna Rune AC. Han tipsa meg om fleire merker som eg sjølvsagt måtte teste ut. Christian Kirkemo, Espen Haugland, Tom Erik Andersen og Øyvind Brandtun har også inspirert med sine fantastiske custom-reimer.

I den endelause jakta har eg blitt kjent med fantastiske fagfolk fra Argentina, Frankrike, Singapore, Polen og Vietnam. Det har til og med blitt noken hyggelige samarbeid med både norsk og utenlandske produsenta av reimer.

Legger ved ein serie bilder av samtlige reimer som er i samlinga per dags dato. Det er sjølvsagt fleire på veg, blant anna pyton og froskeskinnreim fra Vietnam.

Takk for tiden din Tor Helge! Flotte bilder!

Sjekk ut hans Instagram: @watch.gilles