Hva ville Klokkeriets administratorer kjøpt i dag, med opptil 30k i lomma?


Klokkeriet - Hva ville Klokkeriets administratorer kjøpt i dag, med opptil 30k i lomma?

Jeg satt og tittet på noen divere jeg vurderer er om dagen, spesielt Oris Momotaro, klokken som opprinnelig er laget i ett samarbeid med en japansk jeans designer. Så ser jeg ett bilde av den klokken på en lenke fra Oris 65 BICO, ja lenke i stål og bronse. Det ser ganske pent ut med den lyse grønn turquise fargen på skiven og bronsedetaljer. Men som vanlig begynner jeg å spore litt av, tenker på andre varianter, og sporer over på Aquis serien. Den er 39,5mm, er det for lite til medium bjørnelabber? Egentlig ikke, den har tykk og fin kasse med Aquis-integrert lenke, den blir faktisk enda bedre enn Diver 65, kanskje, men ja, nå vet jeg hva jeg vil kjøpe til ‘opptil 30k’.

Hva velger resten av administrasjonen i Klokkeriet?

Først ut er Marius Kristoffersen

Marius finner fort fram til nyheten fra Longines Master Collection-serien med månefase. Den minner om langt dyrere ur og merker, men beholder et rimelig prisnivå. Uret måler 40 mm, tallskiven er blå med sølvfargede detaljer, og den er utstyrt med et ripefritt safirglass, dag-, dato- og månedsvisning.  Verket er automatisk med en gangreserve på ca. 64 timer. Børstet kasse gir en ‘løsere snipp’, og dermed er den veldig allsidig. Prisen er rett nord for 24.000 kr.

Longines Master Collection.

Martin Holm:

Det kommer kanskje ikke som en bombe på de fleste at vår Seiko-nerd velger en Grand Seiko, nemlig ref. SBGX263 som er både fornuftig og fantastisk på en gang.

Her har vi klassisk utseende med teknisk finesse, skarpe kanter, zaratsu polering og detaljer i øverste klasse. Martin er ikke ukjent med Seiko sine høyere grader av horology, og har hatt/har omtrent alle Seiko sine undermerker, Credor, Grand Seiko, King Seiko, ++

Urverkene til Grand Seiko er nydelige, og ikke minst bunnsolide. Denne har 9F urverk, og er en elegant allrounder-GS til under 30k.

Martin velger GS.

Jarl Rehn-Erichsen og Alexander Bolstad

Får vi Jarl til å velge noe nytt fra butikken? Redaktøren som er helfrelst på vintage?

Fordi jeg er en stor fan av 1970-talls kronografene fra Tissot, er valget enkelt om jeg skulle velge noe nytt i dag. De originale finnes i flere varianter, men det er særlig de med automatiske Lemania-verk som tiltaler meg. Denne nye modellen fra Tissot gjenskaper de gamle modellene på en perfekt måte og er meget tro til det originale designet. Med en pris på drøyt 20.000 er dette en vinner, og en klokke jeg gjerne kjøper.

Om Jarl og Alex var jenter, og klokker var kjoler, så hadde vi nå oppnådd en ulidelig situasjon. Uten å planlegge dette, så valgte Alexander Bolstad den samme klokken. Dog i annen farge, dette er ikke noe problem, det blir ingen lugging blant oss gutta selv om vi kommer på festen i samme ‘kjole».

Fortell kort om valget ditt Alexander Bolstad :

Da Yema Klokkeriet klokken kom i hus kjente jeg at jeg ønsket meg flere kronografer. Jeg har flest divere og kan like noe teknisk og klassisk som Tissot Heritage 1973 ref.: T124.427.16.031.01. Den er et perfekt valg, en nydelig sak. Med sine 43mm vil den sitte som en kule på̊ mitt håndledd. Prisen er rett nord for 22K og her får man mye klokke for pengene.

Tro til originalen. Tissot 1973 Chronograph er en tro til 70-talls designet. Foto: Tissot

Stig Louis Olsen

Offshore sitter Stig og sniker på en Seiko :

Det er ikke snakk om hvilken som helst Seiko, men en fin reissue av 8110/Capt. Willard. Stig velger å spare noen tusen til, og ventet noen få måneder til denne var tilgjengelig hos forhandlerne. Klokken han venter på er en Seiko SLA051J1.

70-tallets tøffe cushioncase stil. En rimelig rå versjon av Capt. Willard-klokka.

Automatisk urverk lånt fra den øvre hyllen til Seiko, 8L35 med 50 timer gangreserve er alt en trenger, kjent for ekstremt bra presisjon, til tross for beskjedne oppgitte spesifikasjoner.

Uret har en sunburst-skive i grått, med stilfulle visere kjent fra modellene på 70-tallet. Her får du ett verktøy med høy kvalitet. Pris: 32.950 kr.

Seiko SLA051J1

Geir Zetterstrøm

Her har du ett klassisk ur, Longines Flagship Heritage, og når en liker svart og gull, er den helt perfekt. Urene i denne kategorien har mye av de samme gode følelser jeg får fra en eldre Omega har arvet. Jeg vil selv tilføre, og gi denne klokken fra Longines nye minner. Dette er mye klokke for pengene.

Dette uret en kan bruke til spesielle anledninger. Mye takket være den nydelige kassen og et buet safirglass, som minner om originalen. Dette er et tidløst ur, som like gjerne kan gå flere generasjoner i arv. Prisen er16.490 kr.

Longines Flagship Heritage

Fredrik L. Dalla Pieta

Mitt valg faller på Longines Military 1938 Limited Edition. Jeg har alltid likt Longines og jeg synes generelt sett det er mye klokke for pengene. 

Akkurat denne modellen har et vintage utseende, og blir med den grå reimen som følger med en tøff klokke man kan bruke til en casual stil. Bytter man reim til en sort og blank skinnreim har man plutselig en klokke man kan bruke til pent og. 43mm er vanligvis litt for stort for meg, men disse lugsene ser ikke veldig lange ut, så det kan gå. 

Ref.nr. L28264532

Pris: 22.990,-

Longines Military 1938 Limited Edition

Liv Marie

Vår eneste kvinnelige administrator, Liv Marie, er kjent for flotte ur på armen, gjerne litt ordentlige herreur. Favoritten ‘Rootbeer’ er observert titt og ofte.

Når hun skal velge ur til utfordringen her, er det to ur hun mener utmerker seg, Oris Aquis og Breitling Superocean, begge av samme grunner egentlig, vi nærmer oss sommer, badeklokker, mye aktivitet.  «herreklokke utseende» i damestørrelse.

Breitling Superocean
Livs utvalgte Oris

Sami Said

Vår IT spesialist Sami har den mest fornuftige klokken på ønskelisten:

PRX fra Tissot er Retro. Den har 80 talls kasse og lenke, og i denne reissue har Tissot tatt mange steg opp i kvalitet. Vi snakker om en klokke med egen utviklet lenke og ikke minst kasse. Det ser ut som om den har muligheten for en kommende gummi / lærreim. Det er nemlig hurtig feste på lenken.

Sami sitt valg faller på modellen med sølv skive, den er clean, og ser helt klart ut som en klokke en kunne betalt betydelig mer for.

Mye klokke for pengene, og jeg skriver under på dette da jeg har min blått på meg «as we speak». Prisen er 3.600 kroner.

Tissot PRX

Sander Opperud Odden

Sander har funnet fram en av de kuleste Seiko nyhetene fra 2020.

Kvalitet er enkelt og greit stikkordet når det kommer til Seiko SPB149J1. Vi snakker om en skarp variant av lenke og kasse, inspirert av 70 tallet. Jeg mener dettee kasse-designet har mye til felles med urene fra Aquastar, og det gjør den faktisk mer ettertraktet i mine øyne. Kult utseende og akkurat passe fin størrelse.

I kategorien ‘Mye klokke for pengene’ får Seiko full pott. Det blir aldri feil med en Seiko.

Pris: 16.498 kr.

Seiko SPB149J1

Kevin Collettmüller

Kevin prøver seg også på en Longines: 

Hva har han funnet fram til? En meget pen og sporty klokke med historie, Longines Spirit 42mm.

Nydelig blåfarge og gode proporsjoner. Klokken er i seg selv mye for pengene, men du får også to reimer med, i tillegg til lenke. Dette er en skikkelig fin pakke. Om en setter pris på pene klokkebokser, så er det også tatt godt hensyn til, Skulle tro en pakket opp en klokke til flere ganger prisen som er 22.890 kr.

Longines Spirit 42mm

Morten Paulsen, administrator og artikkelforfatter:

Jeg er midt i mitt favoritt prissegment, og kunne sikkert ramset opp 35 ur jeg gjerne hadde kjøpt nå, men jeg får klare meg med ett ur, Oris Aquis Date.

Denne flotte diveren er designet og produsert av sveitsiske Oris, og er en del av deres Aquis kolleksjon, modellen er egentlig en del av dameserien, men på 39,5mm er det en ganske fin størrelse for menn også. Den er litt tykkere enn diver 65 serien, og med keramisk bezel er det en ganske tøff klokke.

Denne klokken drives av et sveitsisk Oris 733 automatikk-urverk som er Oris sin videreutvikling av Selitta SW200-1 verk. Dette er ett helt greit sveitsisk urverk som alle urmakere kan serve, og er lett å få deler til. Mange foretrekker manufakturverk når det er tilgjengelig, som det nye 400 og 401 kaliberet til Oris, men jeg vil faktisk ha de enkle gode ‘Eta/Selitta’ verket i denne type toolwatch.

Super Luminova er ikke radioaktiv men Oris er kjent for å passe bra på Lumeshotfriday, tydelig lume i mørket. Jeg syns skiven er veldig fin, og har hengt meg litt opp i dette uret nå.

Oris Aquis Date koster ca. 24.000 kr.