Ni nyheter fra Sinn – F717 «Cockpit Wristwatch» er min favoritt


Klokkeriet - Ni nyheter fra Sinn – F717 «Cockpit Wristwatch» er min favoritt

Sinn er i farta og har nettopp presentert en rekke flotte nyheter. Sinn fyller 60 år i 2021, og kommer til å markere det med en rekke nye modeller og spesialutgaver gjennom året. Det meste er på en måte kjent og kjært om du er Sinne eier i fra før, eller har fulgt de litt med tanke på et kjøp. Her er en ny versjon av den populære 104 pilotklokka, 104 St Sa I MG, det er en ny utgave av U50, «U50 S Mother-of-Pearl S», med «Mother og Pearl» skive. En ganske så spesiell sak.

104 St Sa I MG
U50 S Mother-of-Pearl S limitert til 500 eksemplarer.

Den klassiske pilotkronografen ref. 358 kommer i to nye utgaver. En med grå skive, 358 Sa Pilot DS, og en med blå, 358 Sa Pilot B E. Til disse kommer det også et knippe nye reilmer og lenker. En sikker vinner i klassisk Sinn-stil.

Sinn 358 Sa Pilot DS

Sinn ref. 144 har vært en klassiker i mange år, og er kanskje en av Sinn sine mest kjente klokker. Den har valjoux 7750 layout på skiven, og har den typiske stilen som en rekke produsenter leverte på 1970- og 1980-tallet, og da gjerne i sort PVD. Andre som leverte denne typen var Heuer, Gallet, LeJour, Orfina/Porsche Design, og en rekke andre små og store produsenter. Sinn introduserte sin 144 i 1977. Den nye utgaven heter 144 St S Anniversary II og vil bli produsert i 600 eksemplarer.

144 St S Anniversary II

Min absolutte favoritt i denne nyhetsbulken er en ny kronograf, ref. 717 «The Cockpit Wristwatch». Den falt jeg totalt for, da er det noe jeg virkelig liker så er det en sentral minuttviser i kronografen. Det gjør t det er utrolig lett å lese av tiden. Det mest kjente verket med denne funksjonen er Lemania 5100. Kassen er hele 45mm og den er vanntett til 200 meter. Den sentrale minuttkronograf-viseren kan måle opptil 60 minutter. Dette er en knalltøff nyhet.

Ref. 717 «The Cockpit Wristwatch»

Sist kommer det også et knippe nye damemodeller med quartzverk. Lekre klassiske damemodeller, men det er ikke noe spesielt som skiller de fra liknende klokker fra andre produsenter. Sinn-DNA er ikke like tydelig på disse modellene.

434 St B Ladies watch