En lekker trio: Breitling Premier – Chronograph, Datora og Duograph


Klokkeriet - En lekker trio: Breitling Premier – Chronograph, Datora og Duograph

På 1940-tallet lanserte Breitling sin Premiere-serie med elegante kronografer. Dette var klokker som kombinerte stil og funksjon. Hvis du er gald i vintage og er kjent med hva Breitling leverte på på 40 og 50-tallet, så er disse nye flaggskip-kronografene er hyggelig gjensyn. Her er Breitling meget tro til det originale uttrykket. Dette er klokker som er langt mer elegante enn mange forbinder med Breitling. Her tar de vare på sin arv på en forbilledlig måte.

The Chronograph

Premier B09 Chronograph 40_Ref. AB0930D31L1P1

Den nye Premier-serien består av tre modeller. Den enkleste er The Chronograph. Det er en 40mm kronograf med et manuelt verk, akkurat som det var på originalen. Verket heter Breitling Manufacture Caliber B09, og er basert på Breitling Manufacture Caliber 01. Den kommer i to varienter. Den mest iøynefallende er den med pistasjgrønn skive i en stålkasse. Den andre har en sølvfarget skive og en kasse i 18K rødt gull. Prisen er kr. 80.250,- for stål med pistasjgrønn skive, og kr. 176.500,- for 18K gull med sølv skive.

The Duograph

Premier B15 Duograph 42_Ref. AB1510171C1P1

Den originale Breitling Duograph er utrolig sjelden, og du skal ha mye flaks om du i det hele tatt finner en som er til salgs. Duograph er en kronograf med «split seconds»-funksjon. Den nye kommer i stål eller 18K rødt gull. Størrelsen er 42mm og skiven er enten blå eller sort. Verket, Breitling Manufacture Caliber B15, er manuelt og er basert på Breitling Manufacture Caliber B03. Prisen er kr. 101.650,- for stål med blå skive, og kr. 208.550,- for 18K gull med sort skive.

The Datora

Premier B25 Datora 42_Ref. RB2510371G1P1

En Datora fra 40-tallet var en imponerende komplisert kronograf. Dagens nye Premier Heritage Datora er like imponerende og er meget tro til originalen i form og utrykk. Her er det mye som foregår på skiven, men det er gjennomført på en eleganse som gjør at det ikke blir rotete. Datora har, i tillegg til kronograf, også visning av dato, dag og månefase. Verket, Breitling Manufacture Caliber B25, er som på de andre to Premier-utgavene, manuelt. Den kommer i to utgaver, en med stålkasse på 42mm og kobberfarget skive, og en i 18K gull med sølvfarget skive. Prisen er kr. 123.000,- for stålkasse med kobberskive, og hele kr. 240.650,- for 18K gullkasse med sølvfarget skive.