Watches & Wonder Geneva: Høydepunkter del 1


Klokkeriet - Watches & Wonder Geneva: Høydepunkter del 1

Oris Sixty five Cotton Candy.

Her har du en artig nyhet fra Oris. Oris Sixty five Cotton Candy er en skikkelig sommerklokke som enten får deg til å smile, eller sukke oppgitt. Den 38mm store kassen er i bronse med safirglass. Den kommer i tre varianter; Sky Blue erf. 01 733 7771 3155, Wild Green ref. 01 733 7771 3157, og Lipstick Pink ref. 01 733 7771 3158, med henholdsvis pastellblå, pastellgrønn og pastellrosa skiver. Kasse og lenke er i bronse, med baklokk i rustfritt stål, og foldeclasp innmaten er stål.

Urverket er automatisk Oris cal. 733 / SW200-1, ca 38-40 timer gang reserve. Som vanlig er Diver Sixtyfive vanntett til 100 meter, med skrukrone. Klokken finnes også med lærreim med en pris på cirka 2200 CHF, og på lenke er prisen cirka 2500 CHF.

Jeg gleder meg til å se hvem som ender opp med denne morsomme klokken i Norge.

Patek Philippe Nautilus 5711 / 1A-014 Green

Patek Philippe President Thierry Stern har vist hvor landet ligger denne uken, på Watches & Wonders første dag, lanserte han Nautilus 5711 / 1A-014 med mosegrønn skive.

LES OM DEN NYE NAUTILUS HER: https://klokkeriet.no/2021/04/07/patek-philippe-bildespesial-fire-nye-nautilus/

Patek Philippe Nautilus 5711 / 1A-014 Green
IWC Big Pilot Watch Top Gun Edition “Mojave Desert».

IWC Big Pilot Watch Top Gun Edition “Mojave Desert” og en ny Big Pilot Watch Perpetual Calendar Top Gun Edition “Mojave Desert”. Den siste passerer nok 400.000 kroner i pris, og blir kanskje ikke helt vanlig å møte på, men en Big Pilot kan en gjerne ende opp med å se lokalt.

IWC har laget militærklokker siden 1930-tallet, ja faktisk helt siden de første pilotklokkene. I snart 100 år har holdt på med dette, og i mine øyne må de fortsette. Militær- og pilotklokker er noe de kan bra! Modellene i «Mojave Dessert»-serien er en «Limited Series» og blir nok ganske sikkert utsolgt.

Det er bare å ta av seg hatten for hvor komplisert JLC har klart å lage Reverso.

Nå tar vi en pause fra alle de ‘normale nyhetene’ og tar en titt på noe helt sykt. Jaeger er kjent for å jobbe med de beste, inkludert seg selv. Urverkt i aller høyeste klasse og avanserte komplikasjoner er helt vanlig for JLC.

Nå har de lansert en utrolig Reverso, den mest kompliserte Reverso-modellen noensinne. Det er faktisk den første klokken produsert med hele fire skiver… uten at jeg kan si «Det må man ha’, så blir jeg imponert over utførelsen, og at det er mulig å enda skubbe grensene slik JLC gjør nå. 

Utviklingen av dette kompliserte uret tok seks år, og det har tre visninger for månedetaljer: «The synodic cycle», «The draconic cycle» og «The anomalistic cycle». Dyptgående informasjon om dette kan jeg ikke å by på i dag, der stopper min kunnskap, men tipper ett besøk på www.jaegerlecoultre.com kan informere deg.

Uret har 11 komplikasjoner, blant annet perpetual kalender og minute repeater. Dette flotte ‘polo’ uret er i hvitt gull, og lages kun noen få av, ikke 1000, eller 100, men 10 stk. til tross for prisen på cirka 1.35 millioner euro, er den sikkert utsolgt allerede.

«Big Bang Integral Tour Beyond Full Sapphire»

Jeg er jo en wannabe Hublotista. Jeg er stor fan, men har ikke noe Hublot nå, enda pleier jeg å si, det kommer, det kommer. Men en ting er sikkert, det blir ikke en av disse. Ikke fordi jeg ikke liker de, men denne «Big Bang Integral Tour Beyond Full Sapphire» er kanskje litt mer flamboyant en hva jeg tenker jeg kan ha på armen. Jeg er uansett meget imponert, spesielt over den nye safirklokken fra Hublot med hele lenken og alt produsert i samme materiale. Helt rått.

Ellers, litt mer «ned på jorden», har vi «Big Bang Unico Yellow Magic» , kanskje en ny ‘bumblebee’ arvtager etter AP sin Royal Oak Offshore for noen år siden, uten at jeg syns de kan sammenlignes på noe annet enn fargen.

«Big Bang Unico Yellow Magic»

Panerai har kommet mange nyvinninger, og satser hardt på en miljøvenlig utvikling. Jeg er ikke sikker på om jeg er så stor fan av alt de gjør, men denne syns jeg var stilig.

En ganske bråkete diver, med friske farger, kanskje de vil henge litt med pastellgjengen, noe i samme gate som AP sine Royal Oak-divere som kom i fjor, og Oris nevnt lenger oppe? Neida, tulle litt er lov, men teknisk er Panerai helt på plass.
Dette er eLAB-ID: PAM01225. Underwater eLAB-ID er laget av  98.6% resirkulert materiale. Nesten 100% det, slå den du.

eLAB-ID: PAM01225
Perpetual Calendar Bulgari

Bulgari har satt drøssevis av rekorder hva angår tynne ur, med og uten komplikasjoner. Her deres siste mesterverk med Perpetual Calendar i Octo serien, som for øvrig er opprinnelig designet av Gerald Genta. Til tross for den tynne 5.8mm kassen, er det lagt vekt på utrolig mekanikk, med  gregoriansk kalender, full kontroll på skuddår og alt annet en forventer av perpetual kalender.

Urene er laget i titanium eller platinum, urverket som er manuelt opptrekk på er kun 2.75mm tykkelse på. Inspirasjonen til «retrograde display» er mulighenshentet i fra Gerald Genta sine egne klokker med full retrograde funksjon.

Prisen er ikke satt enda.

LANGE 1 PERPETUAL CALENDAR

Her ser du «Lange 1 Perpetual Calendar», den kommer i to versjoner: Hvitt gull, begrenset til 150 ur, og rosegull.

Størrelsen er 41.9mm, og prisen rundt en million kroner, så er det verken en liten klokke eller særlig billig.  Prisen forsvares av materialvalg som er fra øverste hylle, i kjent Lange-stil men også ett hav av komplikasjoner: tid, dato, dag, måned, månefase, skiller skuddår, og den har dag/natt-indikator. Automatisk urverk.

Lange er kjent for denne type urmakeri, og det er ikke ett uventet ur. Det føyer seg inn i rekken av nydelige ur fra den unge, men tradisjonsbundende produsenten.

Pris ca $104,500 i rose gull og  $116,000 i hvitt gull.

Chopard L.U.C

Chopard’s L.U.C serie er en av urmakerverdens best bevarte hemmeligheter. Det som er litt dumt er at merkets utrolige kvaliteter holder seg under radaren, spesielt i Norge, der vi ikke ser merket i annet en klokkemagasiner. Merkets nye modell er intet unntak, det har en utrolig kvalitet og gjennomført fra ende til annen. Høyt nivå av craftsmanship, med et raffinert og gjennomtenkt design.

Forkortelsen QF i navnet referer til Fleurier Quality certification, som for øvrig er sammenlignbart med ‘Geneva Seal’ som en finner på noen av de mest luksuriøse merkenes urverk som til eksempel Vacheron Constantin.

L.U.C QF Jubilee har en enkel sector-style skivelayout, og det vakre manuelle urverket er synlig gjennom baklokkets safirkrystall. Alt sammen er pakket i en nydelig 39mm stål kasse.
Pris ikke satt enda