Squale og Galezzi – to dykkerpionerer som fant sammen


Klokkeriet - Squale og Galezzi – to dykkerpionerer som fant sammen

Denne nye modellen er resultatet av et samarbeid mellom Squale og Drass Galeazzi, to merker som deler den samme historiske og banebrytende ånden for den utforskningen av de store havdypene. Resultatet er en dykkerklokke som hyller fortiden mens den samtidig er moderne og tilpasset dagens behov.

Squale og Galeazzi har begge en lang og spennende historie. Foto: Squale

Lang og spennende historie

Med over hundre år med uavbrutt virksomhet er navnet Galeazzi synonymt med historien til subsea-teknologi.

Roberto Galeazzi, født i Livorno i 1882, var en marineingeniør, grunnlegger av Galeazzi Company (nå kalt Drass Galeazzi), og en av de mest innflytelsesrike oppfinnerne i det 20. århundre.

Robert Galeazzi med sin banebrytende drakt.

Galeazzi’s revolusjonerende sfæriske designpatent fra 1926 muliggjorde bygging av ultralette strukturer som var i stand til å tåle ekstremt press, og det endret fremtiden for subsea-teknologi for alltid.

Deres nye løsninger inkluderte hjelmer, støvler, lamper, ledninger og kniver, sammen med Galeazzi-hjelmutvalget, The Atmospheric Diving Suit and The Butoscopic Turret, som etablerte en verdensførste på 275 meter i 1930 som tillater søk og arbeid på havbunnen uten behov for dekompresjon.

I dag er Drass Galeazzi Group, med hovedkontor i Italia, verdensledende innen dykke-dekompresjonssystemer, etter å ha designet og produsert de fleste sertifiserte kommersielle dykkersystemer over hele verden siden 1967.

Galeazzi-logo klokken seks. Foto: Squale

Galeazzi-klokken

Den nye speialutgaven er inspirert av den ikoniske Squale Master. Den er vanntett til 500 meter, og har et 4mm tykt safirglass. Kassen i polert stål har en heliumventil i siden, det er ingen tvil om at dette er et profesjonelt dykkerur. Urskiven er sort med en en farge på lysmassen som minner om gammel radium i fargen.

Skiven har både Squale-logoen klokka 12 og den klassiske Galeazzi-logoen klokka 6. Denne logoen viser en dykkerhjelm. Galeazzi-logoen vises også på caseback sammen med serienummeret. Galezzi-klokken lages i 500 nummererte eksemplarer.

Squale Galeazzi kommer på en glatt sort skinnreim. Foto: Squale

Squale Galeazzi kommer med en glatt, svart lærrem prydet med elegante grå innlegg for et perfekt retroutseende. En mikrofiberrem er også inkludert i esken.

Selv boksen klokken blir levert i skal tåle profesjonelt bruk. Den er IP67-sertifisert: disse boksene er designet for å transportere og beskytte sensitivt utstyr og materialer. De er også utstyrt med en automatisk trykkventil for å garantere motstand mot vann, støv og støt.

Squale Galeazzi kommer i en boks som tåler det meste. Foto: Squale

Harde fakta:


• Kasse: 316L polert stål.
• Vanntett: %00 meter
• Bezel: UNI-DIRECTIONAL BEZEL – 120 CLICK
• Glass: ANTI-REFLECTING SAPPHIRE GLASS
• Sort skive med SUPERLUMINOVA OLD RADIUM
• Verk: Automatisk SELLITA SW200 ÉLABORÉ
• Størrelse: 42mm
• Tykkelse: 16mm
• Lug til lug: 49mm

Pris: 1.280 CHF