Doxa er nå tilgjengelig i Norge


Klokkeriet - Doxa er nå tilgjengelig i Norge

DOXA er ett merke de fleste kjenner, fra tekniskedykkere til fridykkere. DOXA har lange tradisjoner og er best kjent for den spesielle puteformede kassen, ‘Beads of Rice’-lenken, og ikke minst den tøffe bezelen med dekompresjonsskala.

Swisstime.no har med det nye showrommet sitt på Tåsen i Oslo fått på plass flere tunge merker. Blant annet flere kjente merker som VULCAIN, EDOX, DELMA, BRELLUM, ANONIMO, Deres egne NORTHSEA (by Edox) og ikke minst DOXA! For alle som har jaktet DOXA de siste årene, har jo merket at de måtte ut av landet, og at det kun var mulig å kjøpe via DOXA sine egne sider.

Det er altså endret for oss i Norge, med en skikkelig AD i Oslo. Swisstime sitt nye showroom er mulig å besøke, og Henning Sømoen har ett flott utvalg av Doxa tilgjengelig for test.

Doxa Sub 200. Foto: Morten Paulsen

For avtale, se Kundeservice – Swiss Time

Sexy Carbon

I sammenheng med en artikkel jeg skriver om bruken av karbonfiber i klokker, fikk jeg låne en av de nye Sub modellene i «Forged Carbon Fiber». Det var virkelig en fornøyelse, om en klarer komme over det lett den føles på armen. Den har ikke den samme tilstedeværelse som stålmodellen med stållenke. Det hjelper at byggekvaliteten er upåklagelig, glasset og bezel er det første du møter, og dette holder høyeste standard.

Carbon Sub 300. Foto: Morten Paulsen

Jeg har eid flere Doxa, og det er ikke umulig det blir en i carbonfiber etter hvert, og da hjelper det jo godt på at en kan få prøve en i lokalene til Swisstime. Akkurat nå er det litt uklart hvilken farge jeg syns var festligst, da orange, gul, aquablå og sølv alle var veldig fine. Spesielt når en matcher med reim i samme farge som skiven.

Henning viste meg nesten hele samlingen fra Doxa, og forteller veldig optimistisk om den norske fanskaren til DOXA. Han har sett jevnlige wristshot fra ivrige klokkefotografer på Klokkeriet, og mener Doxa har ett stort potensiale i Norge.

Swisstime.no har lang fartstid med flotte ur, og det er nok en riktig retning Henning har satset på med populære Doxa. Han er blant de som tør satse på litt mer ukjente kvalitetsmerker som Brellum, Anonimo, Delma og Edox.

Foto: Morten Paulsen

Eget merke

En kan ikke nevne Swisstime uten å fortelle litt om deres eget merke Northsea. Northsea er dykkerklokker som de produserer i samarbeid med EDOX.

Ett av prosjektene, med Northsea og FMCtecnip, har vi skrevet om tidligere, se de tøffe dykker-kronografene her: North Sea Deep Arctic og Deep Explorer – Klokkeriet

Mer om deres eget merke Northsea og dykkerklokkene 1967 og 1978 kommer det snart mer om her på klokkeriet.no. I mellomtiden kan du ta en titt på bildene av noen av Doxa modellene som er tilgjengelig nå .

Autorisert forhandler av DOXA – Sveitsiske klokker fra DOXA – Swiss Time