Sommerens nyheter fra Seiko


Klokkeriet - Sommerens nyheter fra Seiko

Nå skal det først sies – dette er nylanseringer som har kommet til butikk nylig, og er mulig å få tak i. Men ekstra hyggelig når Klokkeriet og importøren av Grand Seiko/Seiko lurte på om jeg ønsket å ta en titt.

Først ut Seiko sin 1965/1970 Divers Modern Re-interpretation. Dette er i mine øyne en svært vellykket relansering av en flott modell. Man får den i «turtle» versjon, og i den mer klassisk utseende SPB239J1 – som jeg har tatt bilde av her.

SPB239J1. Foto: Håvard Flaatten

Denne har 41mm urkasse, og kommer på en premium natorem. Det følger også med en ekstra natorem i samme gode kvalitet – men i lysere versjon. Denne modellen kunne jeg fint trives med. Lekker og bølletøff. Natoremen og konstruksjon gjør at 41mm føles mer som 42mm.

SPB213J1. Foto: Håvard Flatten

Seiko sitt 140 års jubileum markeres i år. Og er det noe Japanerne griper tak i – så er det muligheten for å komme med limiterte og jubileumsmodeller. Som mange år på rad – blått er fortsatt det store i klokkeverden. Derfor blå gjennomgangstone i jubileet til Seiko. Seiko har denne gang sluppet en liten 41mm diver SPB213J1 med hvit skive og blå keramisk bezel. Grunnen til at jeg sier en liten 41mm er at denne oppleves en del mindre enn 41 mm. Likevel. Tyngden av stål og saphireglass gjør at den har god kvalitetsfølelse. Lekker sak for sommeren 2021.

SLA047J1. Foto: Håvard Flaatten

Neste dykkeur som fikk lov å ligge et kort øyeblikk på kaffebønnene, er den nye limiterte SLA047J1. Seiko MM300. Dette er kjent konstruksjon. 8L35 verket og saphireglass med buet innside. Ekstrem lume, og finish. Nydelig grønn skive, som til tider er så dyp at man kan tro den er sort ved forskjellige lysforhold. Jeg elsker denne modellen og Marinemaster serien.

Kanskje ikke tilfeldig at Seiko også fokuserer på grønne skiver i år i tillegg til blått. Grønt er også trenden i år. Så en klokke som ikke direkte er en dykkerklokke, men likevel jeg tror kan bli en slager i sommer. 100 meter vanntett. Blått og med oranje detaljer. Denne nye Presagen fra Seiko oser kvalitet. Lekker skive, GMT, ganske flashy, likevel neddempet med børstet lenke ispedd små små detaljer med polering.  Jeg ble imponert over lenkekvaliteten her og designet. Minner om GS eller Astron i lenkefinish. Modellen har betegnelsen SPB217J1 og med sine 42mm oppleves den mer som 43-44mm pga lange lugs. Lekker klokke med mange detaljer.

SPB217J1. Foto: Håvard Flatten

Så over på de virkelige «juvelene» i mine øyne. Grand Seiko – Navnet tilsier at her har man forventninger om det ypperste i presisjon og kvalitet og finish. Først ut Seiko sin nye quarts diver.

SBGN001 Foto: Håvard Flaatten

En stilfull diver vel og merke. 20 bar vanntett, saphire glass, en skive som man bare umiddelbart faller for, keramisk tynn besel, lenkekvalitet. Alt ved denne er riktig i mine øyne. Kun 40mm – men likevel så vil den passe de fleste godt. Millimeter er aldri lett å forstå. Det er først når man har den på armen man forstår om den passer eller ei. Mulig jeg har litt for store never for denne, men jeg synes den er så fin at jeg fint tror den hadde fått ekstremt mye armtid. Nydelig GS. Det lille jeg har hørt er at den allerede er vanskelig å få tak i – så vil tro den forsvinner fort fra hyllene. Over 50 000 for en quarts er likevel høy pris. I denne prisklassen finnes det mye annet flott som har automatiske verk. Men likevel – denne oppleves som utrolig flott.

SBGJ237G. Foto: Håvard Flaatten

Sist ut er Grand Seiko sin Hi-Beat GMT 44mm SBGJ237G – som har tatt målene fra SBGE201G med Spring drive. Likevel oppleves kassen noen mikromillimeter større/tykkere en Spring drive 201G.  Mulig at den nye claspen også gjør at klokka føles mer riktig, og med riktig tyngde og balanse. Her er det mulig med et pin verktøy å stille litt inn og ut på lenken selv. Det er bra. High Beat 9RA5 har hele 120 timers powerreserve. Et imponerende verk, og en imponerende klokke med sin lekre blå skive og blå/hvite besel.

Ved forskjellig lys så oppleves klokka som sort, med innspill av blått. Noe av det fineste jeg har sett fra GS av sportsklokker. For dette er en juvel du kan gå på stranda med. Lekker i sola, på restaurant med din kjære, festival, eller å legge på bordet ved neste GTG. Den vil garantert bli en av RedBar`en sitt midtpunkt.