Helproff retro-diver: Prospex 1986 Quartz Diver Limited Edition


Klokkeriet - Helproff retro-diver: Prospex 1986 Quartz Diver Limited Edition

Seiko «Tuna can» er en skikkelig klassisker. Har det det miste av interesse for klassiske Seiko dykkerur, så bør du kjenne godt til den ikoniske modellen.

Scuba diver exploring the underwater caves and caverns.

En ny standard for tøffhet

Vi må tilbake til året1986. Da lanserte Seiko et dykkerur som satte en ny standard. Det kombinerte Seikos legendariske 1975-design med 1000 meter vannmotstand som kreves for dypdykking med quartzurverk som ga en nøyaktighet som ingen mekanisk dykkerur kunne matche.

Denne modellen er fortsatt et av Seikos viktigste dykkerur. I dag, 35 år senere er denne klassiske Seiko dykkerklokken gjenfødt med nye designfunksjoner og oppgradert spesifikasjoner for profesjonelle dykkerur. Dette er en klokke som virkelig lever opp til Prospex-navnet. Den vil være tilgjengelig i juli 2021 som en limitert modell hos utvalgte Seiko-forhandlere, skriver Optura i n pressemelding.

Dette er originalen fra 1986. Dagens gjenskapning er meget tro til originalen. Foto: Seiko

Arvet funksjoner fra fortiden, introduserer nye funksjoner for fremtiden.
Denne nye klokken arver alle viktige designfunksjoner og innovasjonene som gjorde både 1975-modellen og kvarts-originalen fra 1986 til en favoritt i profesjonelle dykkermiljøet. Her er det selvsagt vanntett til 1000 meter som gjelder og kassen, som er laget av ett stykke titan har den ytre beskyttelsesringen som er så karakteristisk for en «Tuna-can». I denne moderne utgaven er den keramisk. Gummireima har trekkspill-folder som gjør at den tilpasser seg og sitter stramt på håndleddet på alle dyp.

Den ytre beskyttelsen er laget av zirconia-keramikk, som er syv ganger hardere enn stål, noe som ytterligere forbedrer motstanden mot sjokk. Stroppen er nå av høy kvalitet, men likevel fleksibelt silikon.

Som en ny sikkerhets- og designfunksjon er kronen merket med et lys gult «Lock»- ikon og en pil for å indikere rotasjonsretningen. Den krone-stammen er også i gul slik at brukeren kan umiddelbart merke om kronen er låst opp. De hvite timemarkørene skiller seg ut mot den mørke urskiven slik at de er lette å lese på dybden.

Den kommer med både sort og blå/grå silikonreim.Klokken kommer med ekstra sterke silikonremmer i både sort og blågrå, noe som sikrer slitestyrke både på våtdrakt og direkte på håndleddet. Hver stropp har teksten “FOR SATURATION DIVING 1000m ”i gult.

Klokken er utstyrt med Seikos pålitelige kvarts urverk 7C46 som leverer et kraftig dreiemoment slik at det kan bevege de store viserne som er brede, robuste. Det er i god Seiko-tradisjon lagt vekt på god lume, her er viserne Lumibrite-belagte for maksimal lesbarhet. Batteriskifte trenger du kun gjøre hvert femte år.

Harde fakta

FORVENTET LEVERINGSDATO I JULI 

Pris; 29 950,- NOK