Hands on: Roger Dubuis – Excalibur Flying Tourbillon 1 of 1 Piece Unique


Klokkeriet - Hands on: Roger Dubuis – Excalibur Flying Tourbillon 1 of 1 Piece Unique

Vi som er glad i ur liker gjerne å titte litt iblant, en må ikke kjøpe alle klokker en ser, selv om en kanskje har lyst. Jeg er slik hvert fall.

Foto. Morten Paulsen

Derfor ble jeg ganske begeistret når Tom Andre Tidemann fra Tidemann Luxurywatches sa ja til at jeg kunne lage en liten ‘hands on’ sak med Roger Dubois.

Det begynte med at jeg gjerne ville ha en dag med Roger Dubois Hurracan modellen, og jeg tenkte stikke bort til Pettersen Autoimport for å ta litt bilder sammen med Lamborghini de hadde utstilt i bilbutikken. Jeg er litt glad i biler også så kan jo gjerne kombinere en fotoshoot med fete biler.

Foto: Morten Paulsen

Bilene glemte jeg litt denne gangen, da klokken jeg fikk se var en mye mer spesiell modell, nemlig en Piece Unique fra Roger Dubois, ett vidunder med tourbillon i rosegull, en klokke Tom Andre allerede har solgt til en kunde som forblir anonym

Roger Dubois og Tidemann Luxury watches har ett herlig samarbeid,  Men er ikke hver dag vi får se ett Piece Unique ur fra Roger dubois i lille Norge, altså det er sjelden bare å se noe fra merket idet hele tatt. Men nå har vi faktisk en forhandler i Oslo. Det får vi sette pris på, moro at ett så solid ultra luksusmerke vil være her.

Foto: Morten Paulsen

Klokken på armen

Noen detaljer jeg syns er helt fantastisk med denne tunge og samtidig gjennomsiktige klokken, er selve baseplaten som er ett skjelletert på en teknisk måte som minner om en miks av carbonfiber og ‘perlage’ finish.

Foto: Morten Paulsen

Alle overflater er perfekt og gjennomført her, jeg trenger ikke fjerne ett eneste støvkorn i redigering av bildene, for denne klokken er laget med den største presisjon og fokus på ett perfekt resultat. De to enkle viserene er Finishert i en grad jeg kun har sett Grand Seiko holde på, altså perfekte, og de her er nok enda noen hakk opp fra GS, med en perfekt gjennomført cutout i visere, der en hadde hatt lysstoff om det skulle vært selvlysende lume på denne klokken. Jeg tar meg selv i å sitte og stirre gjentatte ganger på den komplekse konstruksjonen, og det gjelder hele uret i sin helhet, både reimen, urverket, kassen og alle detaljene en oppdager etter noen minutter.

RB lager cirka 2000-3000 klokker i året, og dette er ikke den dyreste modellen, til tross for prislapp rett under to millioner kroner levert i Norge.

Harde fakta: