Superelegant Longines Heritage Classic


Klokkeriet - Superelegant Longines Heritage Classic

Longines og ordet elegant henger tett sammen for meg. De er ingen andre av mest kjente produsentene som forvalter arven sin på en så god og gjennomført måte som Longines. Stadig kommer det nye «Heritage»-modeller som er meget tro til originalen. Denne nye «Longines Heritage Classic» er ikke noe unntak.

Longines Heritage Classic med den nye lenken.

Modellen er ikke helt ny, i 2019 ble den lansert med sølv skive. Nå er tiden inne for å lansere en sort versjon. Begge har såkalt «Sector-dial» som var veldig populært på 1930-tallet. Longines var en av de absolutt ledende på dette designet. Dagens versjon har en 38,5mm kasse i stål.

Skiven på «Heritage Classic» er delt inn i ulike sektorer som har ulik finish. Det store sentrale feltet er i matt sort, dette gjør at de tynne viserne i sølv får skikkelig kontrast og er lett og lese av. Rundt midtfeltet ligger time indeksene i et felt som er i fargen antrasitt. dette feltet har sirkulær børstet finish og gir en fin kontrast til det matte sorte midtfeltet.

Elegant sektorskive i matt sort og børstet antrasitt.

Alt ved utseende på denne klokken skriker 30-tallet, men dette er en topp moderne klokke. På innsiden tikker Longines L893 calibre som er utviklet spesielt for Longines sine Heritage-modeller. Verket er automatisk, har silicon-balansefjør og har en gangreserve på 72 timer.

Så langt har de aller fleste «Heritage»-modellene til Longines blitt levert på skinnreim, det blir også den nye, men denne modellen blir også levert med stållenke.

– Så langt, med noen få unntak, har vi alltid levert Hritage-modellene med skinnreim. Nå har vi valgt en stållenke i «Grain of rice»-mønster som har røtter tilbake på 1940-tallet. Den matcher sektorskiven på klokken perfekt, sier CEO hos Longines, Matthias Breschan.

Den nye modellen sammen med en original sektorskivet Longines fra 1940-tallet (th).

Harde fakta:

Original 1942 Longines sektorskive.