Bli kjent med Meccaniche Veneziane


Klokkeriet - Bli kjent med Meccaniche Veneziane

(BETALT SAMARBEID) Entusiaster har allerede oppdaget merket, og flere har tatt det til hjertet i Norge. Noen av gjengangere kommenterer at kvaliteten er veldig god, over gjennomsnittet i prisklassen og at fargekombinasjonene er fremoverlente , og det er jo hyggelig. 

Vi har tatt en titt på Kolleksjonen og har hatt åtte ur med på en liten review i sammenheng med denne lanseringen av merket hos den norske importøren, Scandinavian time A/S. 

Redentore. Foto: Morten Paulsen

Urene har vært med meg på en liten uke, og jeg har brukt de fleste klokkene til litt forskjellige aktivitet på jobb og fritid. 

Jeg har selv en første generasjon Nereide, og var spent på hva som har skjedd siden starten, siden de har endret på detaljer og kontinuerlig forbedret kvaliteten. 

Fra Micro Brand til reell konkurranse for kjente aktører

Det er ikke snakk om ur i mid-tier / luxury, men en meget god kandidat i økonomiklasse under 10.000 kroner. 

Jeg sitter med følelsen av at de har tatt i mot tilbakemeldinger i Italia, og detaljer som bezel, krone, lenke har betydelig oppgradert kvalitet og er gjennomgående bra konstruert. Skiver og indekser er også blitt veldig bra, og en kan faktisk finne skive/bezel kombinasjoner her som ikke andre merker har. 

Arsenale. Foto: Morten Paulsen

Min favoritt er enda Nereide, men den grå Redentore med grå reim og blå visere gjorde også veldig bra inntrykk.

Om en går for Nereide eller Arsenale er det også store valgmuligheter utenom reimene. En kan bestille ekstra bezel-insert til Nereide, og i Arsenale serien kan en bruke litt tid på utvelgelse, og finne den kombinasjonen med for eksempel sorte detaljer i bezel og krone, som den jeg har lånt, og selvfølgelig mange andre kombinasjonsmuligheter.  

Nereide. Foto: Morten Paulsen

Hva er Meccaniche Veneziane? 

Det er Italienske kvalitetsklokker med røtter fra Venezia, til en fornuftig pris. Italia har en lang og tradisjonsrik fartstid i luksussegmentet, og Meccaniche Veneziane har siden lanseringen i 2017 vært tydelige på at de har som mål å bli nevnt som når en snakker om ur fra Italia. 

Alle Meccaniche Veneziane urene er en perfekt kombinasjon av ytelse, og tidløst design. 

Det som er hyggelig er at Alberto og gjengen er faktisk fra Italia og det er der den daglige driften er, selv om fabrikkering nok skjer litt her og der. 

Stilig krone. Foto: Morten Paulsen

Merket og markedsføringen har en tydelig historie, selv om de ikke er gamle i gamet. Og ikke minst har de ikke en påtatt identitet som mange «liksom italiensk» eller «liksom sveitsiske» merker har. 

Alle urene fra MV leveres med mekanisk automatisk urverk, noen er beriket med utrolig flott dekorering: Côtes de Genéve, Perlage og Colimacon. Urverk er levert både fra Sveits og Japan avhengig av modell serier og tekniske løsninger. 

I tillegg er alle remmene håndlaget i Italia av dyktige håndverkere med over 30 års erfaring og lidenskap å vise til. I sortimentet til Meccaniche Veneziane finner vi seriene Redentore, Nereide og Arsenale. 

Som medlem av klokkeriet tilbys du 10% rabatt fram til 8/7 2021.

Litt om de tre seriene: 

REDENTORE

Redentore. Foto: Morten Paulsen

Redentore er et klassisk ur inspirert av den Venetianske arkitekten Andrea Palladio. Redentore leveres med diamant kuttede indexer, og en håndpolert kasse i stål. Modellene finnes i 36mm og 40mm og har en startpris på 3.990,- NOK.

NERIEDE

Nereide. Foto: Morten Paulsen

Neriede serien er en hyllest til den venetianske ubåten med samme navn, som ble produsert for den italienske marinen i 1913. Designet på klokkene er inspirert av ubåter fra første verdenskrig, og den robuste kassen i stål på 42mm gir en vanntetthet på 200 meter, og har en startpris på 5.200,- NOK.

ARSENALE

Arsenale. Foto: Morten Paulsen

Arsenale er inspirert av verftet i den Venetianske republikk, som er verdenskjent for sin produksjon av marine fartøy. Kassen i stål foreviger metallbehandlingen brukt i konstruksjonen av ubåter og andre marine fartøy i det tjuende århundre. Uret på 45mm kan leveres både på lenke eller rem og prisen starter på 5.700,- NOK.

Vi ønsker Scandinavian Time AS lykke til som ny norsk grossist av Meccaniche Veneziane, og merket er å finne hos Urmaker Larsen på Storo og Strømmen som Norges autoriserte forhandlere av merket.

—-