Antika AS – drømmebutikken for vintageklokker


Klokkeriet - Antika AS – drømmebutikken for vintageklokker

For Per Trygve Eitrem har dette vært noe han har drømt om lenge. Det er mange år siden ideen om en egen vintageklokke-butikk med skikkelig showroom tok form. 10. juli åpnet han dørene for første gang, og Tønsberg har fått seg en godbit for alle som elsker vintage.

Velkommen! Per har laget et flott showroom i Tønsberg. Det er en drømmebutikk for den som elsker vintage klokker. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Mange kjenner han fra nettsiden Antika der han i flere år har vist frem sine klokker og solgt en del. Hele tiden har han hatt i tankene at den dagen han blir pensjonist, så skal han åpne et skikkelig showroom.

– Jeg liker ikke å kalle meg pensjonist, jeg har bare begynt i en ny jobb, sier han muntert.

Herlig Zenith DEFY med uvanlig hvit skive. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Han tar i mot i det koselige lokalet ikke langt fra domkirken i Tønsberg. Det er åpningsdagen for Antika showroom, og Per har invitert både kunder, venner og familie. Det er godt med folk, og klokkepraten surrer i rommene.

Helt siden han var gutt har Per vært opptatt av klokker. Han drømt tidlig om en Omega, og da det nærmet seg konfirmasjonen håpet han det kunne bli en Omega Seamaster, men hans far syns det fikk holde med en Tissot Seastar. Uansett, klokkeinteressen var skapt, og den fulgte han videre i livet.

Vintage Heuer er en av favorittene til Per. Foto: Jarl Rehn-Erichsen
Per gjør det han liker best, snakker om vintage klokker med andre interesserte. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Nå er Antika AS lansert med skikkelig showroom der du kan se og prøve et rikt utvalg vintage klokker. Her er det blant annet Omega, Certina, Universal Geneve, Zentih, Tissot, Heuer, Seiko, Mido og mange flere. Det burde være noe her for de fleste.

-Jeg kommer ikke til å sitte i butikken og vente på kunder. Her må en ta kontakt, så gjør vi en avtale. Jeg håper mange klokkeinteresserte finner veien innom Tønsberg i sommer, forteller han.

1960-talls Omega Seamaster på rekke og rad. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Unik butikk

Antika representerer noe nytt i Norge. Vi har noen urmakerbutikker som selger noe brukt, og en del antikk og brukthandlere har til tider klokker, men dette er nok den første butikken som er dedikert til vintageklokker, og bare det. Kjøper du en klokke i en vanlig brukthandel vet du fint lite om hvordan den tekniske tilstanden på klokken er. Den usikkerheten slipper du hos Per. Her er alle klokker i meget god stand.

-Her kan du handle trygt. Jeg går god for at klokkene som selges her, Jeg samarbeider tett med urmaker Simen Solvold og hans firma Urtjenesten, og med Kjartan Aastvedt og hans Perfekt Ur . Flere av urene i butikken har vært innom arbeidsbenkene til de to.

Per har et fint utvalg vintage Tissot. Foto: Jarl Rehn-Erichsen