60-års jubilant: Sinn 103 Classic 12


Klokkeriet - 60-års jubilant: Sinn 103 Classic 12

Hvis du liker klassiske «Tool watches», så er du mest sannsylig også glad i den tyske produsenten Sinn. Helt siden Helmut Sinn etablerte merket på 1960-tallet, har de produsert klassiske kronografer. Nå kommer en ny limitert utgave av en av de absolutt klassikerne i Sinn rike historie, ref. 103.

103 er en av de modellene som definerte Sinn som klokkeprodusent, mer enn noen andre modeller. Tross alt var det disse urene som gjorde piloter spesielt kjent med navnet Sinn Spezialuhren når selskapet ble stiftet.

Sinn ble startet i 1961 og feier sine 60 år med en spesiell utgave av klassikeren Sinn 103. Foto: Sinn

Den første modellen ble utviklet og lansert på midten av 1960-tallet. Da var det selvsagt akrylglass og manuelt kronografverk som gjaldt. De fleste fikk valjoux 72.

103-serien er fortsatt en del av Sinn i dag, og understreker deres tidløse design og enorme popularitet blant mange klokkeelskere. Sinn har stadig utvidet serien og forbedret den med den nyeste SINN -teknologien.

Den nye Sinn 103 Classic 12. Foto: Sinn

Perfekt markering av 60-års jubileumet

Det blir nesten ikke mer klassisk enn en tre-register kronograf av denne typen. Sinn 103 pilotkronograf passer perfekt til feiringen av selskapets 60 -årsjubileum. Jubileumsutgaven blir produsert i et begrenset antall på 600 stykker.

103 Classic 12 ser ut som et klassisk ur, men den har også moderne elementer som bezel av keramikk – et materiale som vises for første gang på en 103, og har en enestående hardhet og er meget vanskelig å ripe opp. Bezel har en 12-timers skala for å kunne vise en andre tidssone. Tallene på bezel er gravert inn og har fått samme farge som sub-registerne, og lysmassen på skiven/viserne.

Original Sinn 103A fra 1960-tallet. Foto: Shucktheoyster

I tillegg til en klasisisk Sinn-logo står det «Frankfurt am Main’ på den svarte urskiven. Den nye sinn 103 har buet safirglass og baklokket er også utstyrt med safirglass så du kan se kronografverket. Det er også merket med «1961-2021» og «60 Jahre» for å markere 60-årsjubileumet.

Verket er SW 510. Foto: Sinn

Harde fakta:

Verk

Kasse

Funksjoner

SINN Teknologi

Størrelse

Skive og visere

Prisen er  €2.850