Tag Heuer: Night Diver er tilbake


Klokkeriet - Tag Heuer: Night Diver er tilbake

Denne kan jeg like godt. Tag Heuer har hentet frem en av de absolutte favorittene mine fra 80-tallet, nemlig den såkalte «Night Diver». På den tiden hadde Heuer en rekke modeller med helt selvlysende skive. Den fineste var ref. 980.032 med jumbokasse i stål på 42mm, gul selvlysende skive, sorte visere og sort bezel. En ikonisk modell i dag og meget populær blant Heuer-samlere.

I 1987 ble en Tag Heuer udødeliggjort da den ble brukt at Timothy Dalton i James Bond-filmen «The Living Daylight». Dalton har på seg en Tag Heuer ref. 980.031 som er en sort PVD i 38mm. heuer lagne aldri 42mm sort night diver.

Vintage Heuer 980.032L jumbodiver på 42mm fra 80-tallet. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

The return Of the Night Diver

Tidligere i år lanserte Tag heuer sin nye generasjon Aquaracer Professional 300. Den ble tatt godt i mot og har hentet mye inspirasjon fra de klassiske Heuer 1000 modellene fra fra 80- og 90-tallet. Spesielt moro var det at de gjenskapte den legendariske ref. 844 med røde 13-24 tall på skiven. Ref. 844 var heuer sin første dykkerklokke og reddet på mange måter Heuer i en vanskelig tid.

Tag Heuer Aquaracer 300m Night Diver. Foto: Tag Heuer

Nå har den nye Aquaraceren kommet i Night Diver-utgave, her er kassen i sandblåst stål med sort DLC coating og sort keramisk bezel. Skiven er i Superluminova med sorte index for timer. Akkurat som på originalen fra 80-tallet.

Resten er kjent fra den nye Aquaracer kolleksjonen. Her er kassen 43mm og bezel er keramisk. På innsiden tikker et Tag Heuer Calibre 5 som er basert på Sellita SW200. Spennen på den integrerte gummireimen har mikrojustering som kan gjøres uten verktøy. Veldig kjent for å justere reima for bruk utenpå dykkerdrakta.

Tag Heuer Night Diver i sitt rette element. Foto: Tag Heuer

Den nye Aquaracer-serien er et hyggelig tilbakeblikk til den originale Heuer 1000-serien, samtidig som den er moderne og ser fremover. Den oppfattes ikke som en retro-modell, men vi som er glad i en vintage Heuer 1000 ser lett hvor de har hentet inspirasjon i fra.

Den nye Night Diveren ref. WBP201D.FT6197. Foto: Tag Heuer
Heuer hadde en rekke Night Divers i katalogene på 80-tallet.

Harde fakta:

Merke: TAG Heuer
Model: Aquaracer Professional 300 “Night Diver” (ref. WBP201D.FT6197)
Størrelse: 43mm
Vanntett til: 300 meters
Kasse: Black DLC-coated stainless steel
Glass: Sapphire
Skive: White Super-LumiNova-painted opaline
Verk: 
TAG Heuer Cal. 5 automatisk med 38-timer gangreserve
Reim/lenke: Sort gummireim med DLC-coated stålspenne.
Pris: kr. 37500,-