Seiko med et knippe nydelige kronografer – Speedtimer er tilbake


Klokkeriet - Seiko med et knippe nydelige kronografer – Speedtimer er tilbake

Det er en ting jeg virkelig har savnet i Seikos program og det er noen mekaniske kronografer som har vært på et moderat prisnivå. Mange Seiko-entusiaster har etterspurt noe tilsvarende de legendariske 6139 og 6138 automatiske kronografene fra 70-tallet. I 1969 lanserte Seiko 6139-verket og var med i kappløpet om å produsere den første Den våte drømmen hadde vært en moderne re-edition av 6139 «Pouge». Det hadde garantert blitt en bestselger.

Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph Limited Edition: SRQ035

Nå introduserer Seiko en ny generasjon Speedtimer som er inspirert av den lange tradisjonen de har for tidtaking og kronografer. Det er lett å se at enkelte designelementer er hentet direkte fra en stoppeklokke fra 1964 som måler 1/5 sekund. Ref SRQ035 har den samme tydelige hvite skiven med sorte detaljer.

1964 Seiko 1/5 sekund stoppeklokke.

På samme måte som på stoppeklokken, så krummer kronografviseren litt på tuppen slik at den er så nær som mulig skivens markører. den strekker seg også helt ut til tachymeterskalaen ytterst på skiven. Dette gjør at helt nøyaktig avlesning er enkelt. Et annet element som er felles er de store kronograftrykkerne som har samme design. En artig detalj som binder de to klokkene sammen.

Den nye kronografen har et nytt verk fra den allerede godt kjente 8R-serien, 8R46. Det har to sub-registre i stedet for tre og datovinduet er plassert klokken seks. Den blir levert med en stållenke, men det følger også med en sort skinnreim. Har du lyst på en av disse må du være rask, det blir kun produsert 1.000 stykker.

Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph: SRQ037

Om det ikke frister med hvit skive, så lanserer Seiko samtidig en annen versjon av klokken også. Den er ikke limitert til 1.000 eksemplarer og har det samme nye 8R46 verket. Til denne gråfargete modellen henter Seiko inspirasjon fra den berømte kronografen fra 1964. Det kan en se på skivens utforming og ikke minst på viserne og på kronograftrykkerne. De har en helt annen utforming enn på den hvite limiterte utgaven. Her likner de på de som var på 1964 OL-kronografen.

Fire nye SOLAR-kronografer

Som om det ikke var nok med to lekre automatisk kronografer, så kliner Seiko til med fire varianter til over samme tema. Denne gangen er det med tre register og de er utstyrt med et praktisk SOLAR-verk, V192. Kassen har samme form som de to automatiske kronografene. De nye kronografen kommer i fargene hvit, sort, gull og marineblå.

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph
1969 Seiko Speedtimer med automatisk 6139-verk.

Harde fakta:

Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph Limited Edition: SRQ035

Seiko Prospex Speedtimer Mechanical Chronograph: SRQ037

Verk: Caliber 8R46, Automatic Chronograph, Column wheel and vertical clutch systems

Vibrations: 28,800 vibrations per hour (8 beats per second)

Power reserve: 45 hours

Stainless steel case and bracelet with super-hard coating

Dual-curved sapphire crystal with anti-reflective coating in the inner surface

See-through screw case back

Diameter: 42.5mm Thickness: 15.1mm

Water resistance: 10 bar

Magnetic resistance: 4,800 A/m

Three-fold clasp with push button release

Additional Calfskin strap included (SRQ035)

PRIS: 34 990,- KR (SRQ035) 
31 990,- KR (SRQ037) 

Forventet levering: November 2021

Limited edition of 1,000 (SRQ035)

Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph: SSC813, SSC815, SSC817, SSC819

Verk: Caliber V192

Accuracy: ±15 seconds per month. Chronograph up to 60 minutes in 1/5 second. Date display. Power reserve indicator.

Stainless steel case and bracelet

Curved sapphire crystal with anti-reflective coating in the inner surface

Screw case back

Diameter: 39.0mm Thickness: 13.3mm

Water resistance: 10 bar

Magnetic resistance: 4,800 A/m

Three-fold clasp with push-button release

Veil pris: 7490,- NOK 

Forventet levering: November 2021