Spennende Bruvik nyhet: Her er Fjord N2.0


Klokkeriet - Spennende Bruvik nyhet: Her er Fjord N2.0

Bruvik har hatt stor suksess med sine Fjord-modeller, og her er det siste kapittelet i den historien, og den er spennende. Ta i mot Fjord N2.0.

-Med Fjord N2.0 har jeg vært kompromissløs med detaljene. Vinkler og opptrinn i urkasse skulle bli perfekte både i form og med ulik finish for polerte, vertikale linjer i kontrast til de børstede, horisontale linjer. Dette gir en leken og detaljrik urkasse, forteller Rune Bruvik i en pressemelding.

Fjord N2.0 Sognefjorden. Foto: Bruvik

Igjen er det inspirasjon i fra fjord som gjelder

Med et navn som Fjord N2.0, er det ikke så vanskelig å gjette at den er inspirert av norske fjorder. Det har Rune forsøkt å vise i flere av detaljene.

– Modellen har en urkasse med flere vinkler og trinn som gjenspeiler de dramatiske fjellformasjonene som går ned i fjordene. Den er 10,3 mm høy og har en unik finish med polerte, vertikale flater som er børstet i flere ulike retninger. Urkassen er vanntett til 100m, med en skru ned krone med rød pakning som varsler hvis krone ikke er skrudd ordentlig til. Urskiven har inngravert et nautisk inspirert mønster med forhøyde rektangulære detaljer under safirglass med flere lag av antirefleks behandling, forklarer Bruvik.

Rotoren på verket har et unikt design med relieff som reflekterer inspirasjonen bak modellen.

– Dette er en klokke for den som ønsker å ta med et stykke norsk natur inn i det urbane liv, utdyper han.

«Allerede i 2008 lagde jeg et slagord som het « bring nature into urban life». En svulstig setning, men som passer bedre for Fjord N2.0 enn for noen annen modell, da dette er en skikkelig allrounder av en klokke for bruk både i natur, på reiser på tvers av tidssoner og i bylivet»

Den spesielle rotoren er synlig gjennom baklokket. Foto: Bruvik

Kjent og trygt verk

I hjertet av klokken er det ingen store overraskelser. Der tikker det et ETA 2893-2 GMT urverket av «elabore» grad. Det vil si en noe påkostet utgave, med ca. 42 timers gangreserve. Med visning av to tidssoner er dette et praktisk reisefølge rundt om i verden på tvers av tidssoner. Safirglasset i urets bakside, gir innsyn til urverket og til den, spesialdesignede Fjord-rotoren.

De diamantkuttede, børstede viserne er fylt med selvlysende materiale. GMT viser en alternativ tidssone, noe som er praktisk for å følge med tiden hjemme når du er på lengre reiser. Timeindikatorene i metall er fylt med selvlysende materiale (blå afterglow kl 12, 3, 6 og 9 og grønn afterglow for resterende indikatorer) noe som er praktisk for tidsvisning i de sene nattetimer. 

Oslofjorden. Foto: Bruvik

Integrert lenke/rem

Stållenken har en egenutviklet foldelås med en presis fem trinns mikro- justering, noe som er nyttig med vekslende temperaturer eller fra bevegelse fra utendørs til innendørs.

Det finnes også en slitesterk, myk gummireim med et repeterende 3D mønster som matcher urskiven. Gummireimen kommer levert med D-spenne/beltespenne.

Modellen lanseres med fire forskjellige urskivefarger, hvor hver av fargene representerer en unik fjord.

Den grønne versjonen har fått navnet Geirangerfjorden, den sorte versjonen Sognefjorden, den lyseblå Oslofjorden og den stålgrå Lysefjorden. Hver urskivefarge vil være limitert til 199 eksemplarer.

Harde Fakta:

Forventet salgsstart: November/Desember 2021

Forventet Veiledende priser: 

22 000 NOK Gummirem med D-spenne

25 000 NOK Stållenke med mikro justerbar foldelås