First look – Seiko Prospex Speedtimer


Klokkeriet - First look – Seiko Prospex Speedtimer

Denne kronografen har det vært mye snakk om, og endelig er den slippet ut for salg.

Foto: Håvard Flaatten

Jeg var heldig å få å ta en nærmere titt nå i disse dager da den slippes i butikk. Seiko Speedtimer kommer i to versjoner – denne har lekker grå skive – med modellbetegnelse SRQ037. Det finnes også en modell med hvit skive SRQ035 – som er imitert til kun 1000 eksemplarer.

Ved første øyekast så skulle man tro den har hentet inspirasjon fra Longines Big Eye – som også har store trykkere. Men det stemmer ikke.

Her har man hentet inspirasjon fra 1964. Da kom det en stoppeklokke fra Seiko med mange likhetstrekk til nye Speedtimer. Store trykkere har Grand Seiko også på enkelte modeller, så at Speedtimer har arvet noe derfra er også ganske sikkert.

Seiko SRQ37. Foto: Håvard Flaatten
Foto: Håvard Flaatten

Er det noe Seiko får til så er det å treffe på design og følelser. Her trekkes man tilbake til det glade 60 tall. For man blir virkelig glad når man ser denne klokken. En utrolig flott finish, detaljer som gjør den særegen og ikke så veldig lik andre kronografer på markedet. Lenke i rustfritt stål som har en soliditet og tilpasning som er helt «der oppe» hvis man skulle finne på å sammenlikne med tilsvarende prisklasser.

Uret har en diameter på 42,5mm, har en kasse i rustfritt stål med superhard coating på 15mm høyde – og safirglass. 100m vanntetthet gjør at en tur i dusjen eller et bad i sjøen går helt smertefritt. Men dette er ikke en typisk «badeklokke» Likevel godt produsenten ikke har latt seg friste til å rate den så lavt som 3 atm. – slik som det kunne vært fristende å gjort på en slik type klokke.

Inne i kassa tikker det nye 8R46 verket med en reserve på 45 timer. Gjennomsiktig safirglassbaklokk med innsyn til urverket.

Foto: Håvard Flaatten

I tillegg har Seiko lansert fire nye versjoner av en Prospex Speedtimer «light» Seiko Prospex Speedtimer Solar Chronograph. Men dette er slettes ikke noe lettprodukt. Tyngde – kvalitetsfølelse i liten innpakning. 39mm er en god del mindre enn storebror på 42,5mm men – du verden.

Denne traff også veldig. Safirglass. Lekker i hvit panda skive og med lenke. At den har hentet inspirasjon fra et par andre high end merker fra Sveits er det vel liten tvil om – men her får man kvalitet og en størrelse som er i tiden – for en forholdsvis lav pris.

Foto: Håvard Flaatten

Her tror jeg mange vil få øynene opp for denne lille rimelige «delikatessen». Lekker klokke med få driftskostnader! Denne jeg fikk studert nærmere var hvit med modellbetegnelsen SSC813. Den finnes også i 3 andre fargekombinasjoner.

Alt i alt – spennende Seiko nyheter.