Årets høydepunkter fra Klokkeriet-teamet


Klokkeriet - Årets høydepunkter fra Klokkeriet-teamet

Et spesielt år er slutt, for mange av oss har det blitt nok et år uteom det vanlige. En koronaepedemi har preget det meste av samfunnet. Heldigvis har vi klokkeentusiaster vårt eget lille fristed i Klokkeriet.

Gleden over en ny klokke kan ingenting ta i fra oss. Her er hva administratorer og moderatorer har som sine høydepunkt for 2021, og hva slags klokkedrømmer de har for 2022.

Geir H. Zetterstrøm

1. Beste klokkekjøp i 2021:

Det var nok min nye Panerai PAM00915.

Panerai PAM00915

2. Favoritt nye modeller 2021:

Det er lett å ta det som kom sist og glemme det som kom for snart et år siden, men Certina Heritage DS var virkelig bra!

3. Hvilken klokke drømmer jeg om å kjøpe i 2022?

Tudor Black Bay S&G chrono.

Sander Opperud Odden

1. Hva var ditt beste klokkekjøp i 2021?

Har vært en del inn og ut i år, men det er to stykker som blir værende over nyttår. Jeg kjøpte Panerai 683 for andre gang tilbake i oktober og helt på tampen av desember kjøpte jeg Rolex 126234.

Panerai 683

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

Vacheron Constantin Overseas Everest, men den er naturligvis helt uoppnåelig. For å trekke frem en litt mer oppnåelig modell så likte jeg godt Tudor sine nye kronografer, med hvit skive et lite hestehode foran sort.

3. Hvilken klokke drømmer du om å kjøpe i 2022?

Lysten på helgull blir bare større og større, så det er ikke umulig at det kommer inn en Rolex 126655 i boksen i løpet av 2022.

Sami Said

1. Beste klokkekjøpet i 2021?

Det er Garmin D2 Delta PX – Dette er en stille co-pilot light på håndleddet. Den fungerer ikke på noen måte som primær info i cockpit, men som en usedvanlig god kopmis underveis som minner meg på gjennværende fuel, waypoints, track, heading, GS og ETA. Jeg får også opp live METAR (meterologisk informasjon) og annen viktig info jeg trenger før under og etter. Den logger også for meg. Dette er som sagt på ingen måte en primærkilde, det har jeg godkjente instrumenter til, men en god sekundær kilde.

Garmin D2 Delta PX

2. Klokken jeg likte best som ble kjøpt inn i 2021?

Det er Tudor Black Bay Chrono. Perfekt størrelse, vekt og den sitter godt. Det skader ikke at jeg liker utseende på den godt også. Helhetlig en klokke jeg trives å gå med uansett gjøremål.

3. Klokken jeg drømmer om å kjøpe i 2022?

Det må være Rolex daydate med Onyx skive. Slik prisene er nå så blir dette med drømmen da jeg ikke akter å bruke så mye penger på en klokke for øyeblikket.

Alexander Bolstad

1. Beste kjøpet i 2021?

Det er en Seiko 6309, nylig overhalt verk og original suwa dial. Selvom jeg har to fra før måtte jeg bare ha denne.

Seiko 6309 med original Suwa-skiva.

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

Grand Seiko har virkelig imponert i år med sine skiver. Modellen som stikker seg ut for min del er SLGA007 med sin nydelige blå skive å gull detaljer. Også et kjempepluss med Spring Drive verk uten power reserve indikator på skiven.

3. Klokken jeg drømmer om å kjøpe i 2022?

Har ikke store planer for 2022 ennå, men blir nok å drømme litt om GS sin SLGA007 eller en av deres andre nydelige skiver i tilsvarende kasse.

Kevin Collettmueller

1. Hva var ditt beste klokkekjøp i 2021?

Det var helt klart Zenith El Primero Sport! Her har Zenith virkelig truffet spikeren på hodet, noe ventelistene verden over kanskje er en bekreftelse på. 

Zenith El Primero Sport

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

I tillegg til nevnte Zenith, var det også en annen El Primero som fanget oppmerksomheten min.

Chronomaster Original er innertier! 38mm, sigarett-visere, diagonalbørstede lugs og ikke minst med det moderne og oppgraderte 3200-verket!

3. Hvilken klokke drømmer du om å kjøpe i 2022?

Jeg er utrolig glad i Zenith, noe alle svarene her tyder på. Jeg drømmer om nevnte Chronomaster Original. I rosegull! Med litt dedikasjon har jeg et lite håp om å klare å skaffe en slik i løpet av 2022.

Fredrik L. Dalla Pietà

1. Hva var ditt beste klokkekjøp i 2021?

Det ble ikke mange klokkene inn i 2021. Favoritten blir Grand Seiko SBGE255G.

Grand Seiko SBGE255G

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

Min favoritt blant de nye klokkene i 2021 må bli Tudor Black Bay Chrono.

3. Hvilken klokke drømmer du om å kjøpe i 2022?

Drømmen for 2022 er den samme som i 2021, men forblir nok bare drømmer; Rolex Cosmograph Daytona med hvit skive.

Martin Holm

1. Hva var ditt beste klokkekjøp i 2021?

Mitt beste, og forøvrig eneste klokkekjøp i år (det går helt fint å nyte de klokkene man allerede har. Anbefales!), var som vanlig en bitteliten særing. Seiko Nano Universe SCXP165, SUS reissue. 35mm. med ‘simple’ og ‘strong’, en minimalistisk tidsviser.

Seiko Nano Universe SCXP165

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

Grand Seiko SLGH005 Shirakaba ‘White Birch’. Her var alle punkter som for meg manglet ved ‘Snowflake’ tatt hånd om. Og førsteinntrykket når jeg faktisk fikk prøve en, blåste nevnte snøfnugg fullstendig av banen.

3. Hvilken klokke drømmer du om å kjøpe i 2022?

Uten tvil en Shirakaba. Men så var det prisen da.. Noen som vil kjøpe no NFT-filer?

Jarl Rehn-Erichsen

1. Beste klokkekjøp i 2021:

Uten tvil en skikkelig vintage godbit. Fant en 1949 Tissot kronograf med Lemania 27-41H verk (Samme som Omega 321). Etter en omfattende service og noen nye deler i verket, går den nå perfekt. En nydelig klokke fra perioden da Tissot og Omega var fusjonert.

1949 Tissot Lemania 27-41

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

Det er Aquastar Deepstar Chronograph Re-Edition. En av de fineste retromodellene som er der ute. En moderne utgave av den ikoniske dykkerkronografen med ett sub-register på høyre side.

3. Hvilken klokke drømmer du om å kjøpe i 2022?

Tror det blir en semi-vintage Grand Seiko. Titter litt på 1. generasjon «moderne» GS som kom da merket ble re-introdusert. Vintage Doxa SUB300 hadde vært gøy…… En ting er sikkert, det blir vintage, og jakten på noe spesielt, er halve moroa.

Marius Kristoffersen

1. Beste klokkekjøp i 2021:

Jeg fikk tak i en Hermes Clipper på auksjon i sommer. Det var ikke den jeg trodde jeg ville falle for, men den var den perfekte sommerklokken på original gummirem, og siden har den vært fast på håndleddet. Med blant annet denne modellen tok Hermes et stødig byks inn i en mer kvalitetsbevisst retning. Og det merkes.

Hermes Clipper. Foto: Marius Kristoffersen

2. Hvilken ny klokke likte du best? Hva var din favoritt blant nye modeller i 2021?

Denne er for meg enkel, for det var den modellen som fikk meg til å se etter andre modeller fra Hermes, og som endte i kjøpet av Clipper; Hermes H08. Spesifikt modellen i titan med mørk urskive er en vinner for meg. Ikke dermed sagt at man skal glemme toppmodellen i grafen. Fantastiske modeller.

3. Hvilken klokke drømmer du om å kjøpe i 2022?

Jeg har ingen større planer om klokkekjøp for øyeblikket. Jeg bestilte i sommer en H08 fra Hermes som ennå ikke har dukket opp, men er ellers ganske fornøyd med samlingen min slik den er nå. Om noe så føler jeg dog at jeg har lyst til å prøve noe nytt, så dermed er det ikke umulig at det skal selges unna litt, og så får vi se. Hvem vet, kanskje jeg for første gang skal prøve meg på en Rolex eller Ulysse Nardin. Begge er produsenter jeg kunne tenkt meg å prøve.