Kronograf på øverste hylle: Omega Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold


Klokkeriet - Kronograf på øverste hylle: Omega Speedmaster Calibre 321 Canopus Gold

Wow! For en start på 2022 for Omega. En ny utgave av Speedmaster er vi vant til, men denne har virkelig det «lille» ekstra. Si velkommen til Calibre 321 Canoplus Gold. Her er det ikke spart på noe, og det gjenspeiles i prisen som er på nærmest latterlige 800.000 kroner. Ja, du så riktig, prisen nærmer seg en million kroner, og den er ikke engang en Limited Edition.

Den nye Omega Speedmaster 321 Canopus Gold

Hva er hemmeligheten?

Du syns kanskje at den nye modellen ser veldig kjent ut? Det er ikke så rart, for den henter mye av detaljene fra den aller første Speedmasteren, ref CK2915-1, fra 1957, og den markerer 65-år jubileet for Speedmaster.

Her er det flere kjente detaljer for den som elsker vintage Speedmaster. Bezel med tachymeter er på plass, denne gangen er tallene fylt med «Grand Feu» emalje, og den har både «dot over 90» (DON), og en «dot» ved 70-tallet.

Bezel med «Dot over 90» også kalt DON.

Skiven er sort, men på ingen måte bare vanlig sort. Den er i dyp sort onyx med en påsatt vintage Omega-logo og indeks. Her er det også tatt med en spesiell detalj med en oval «O». En detalj typisk for første generasjon Speedmaster.

Kassen er laget i noe som Omega kaller Canopus Gold. Det er Omega sin versjon av hvitt gull, og inneholder platina, rhodium, og palladium.

Det legendariske Calibre 321.

Calibre 321

For manger er det nok ikke gullet og de små vintage-hintene som er det viktigste. I hjertet av denne modellen finner vi Calibre 321. Det samme verket som satt i de første Speedmasterne i 1957. Dette verket er et absolutt ikon i dag, og klokker med det er svært ettertraktet. Omega blåste liv i det klassiske verket i 2019, og det gir den nye modellen en direkte link tilbake til Speedmasters spede begynnelse.

1957 Speedmaster foran nykommeren Omega Speedmaster 321 Canopus Gold.

Vender du klokken så får du innsyn til verket. Baklokket er utsyrt med safirglass slik at du kan nyte Calibre 321 til det fulle. Safirglasset har gravert inn en Omega sjøhest. Et varemerke som har fulgt Speedmaster siden begynnelsen.

Klokken blir levert med en lenke i 18K Canoplus Gold, og herligheten blir levert i en spesiell treboks som er sterkt inspirert av boksen en Speedmaster ble levert med i 1957.

Boksen er inspirert av den Speedmaster ble levert med i 1957.

Harde fakta

Merke: Omega
Model: Speedmaster 321 Canopus Gold
Referansenummer: 311.50.39.30.01.001

Diameter: 38.6mm
Kasse: Canopus 18K gold (Omega’s hvite gull)
Skive: Sort med påsatte indeks og logo
Vanntett til: 60 meters
Lenke: Canopus 18k gold

Verk: Omega Calibre 321 med time, minutter, sekunder og 12-timers kronograf
Gangreserve: 55 timer
Pris: 81.000 USD. Selges gjennom Omega Boutique