North-Sea 1978 – Dykkerklokke med god samvittighet


Klokkeriet - North-Sea 1978 – Dykkerklokke med god samvittighet

Hands on-test: North Sea 1978 er en rå og spesiell klokke laget for å hedre Nordsjødykkerne som var med å bane vei for den norske velferdsstaten med rekord dykket i skåneviksfjorden på 320m.

North Sea 1978. Foto: Morten Paulsen

De er ganske tøffe, diverene på 43mm med litt 70 tals stil, matt sort DLC coating og flotte detaljer. Urene er laget for å brukes, selv om det ikke er en typisk toolwatch, uten lume dot på bezel er det nok mer stil en tool. Men skikkelig bygget med skrukrone og god vannbestandig design er den klar for alt. 

På armen ligger uret godt, nedover formet lugs og tykkelse på cirka 11mm.

Uret kommer levert i en vanntett koffert med ekstra reim, garantikort og en liten info brosjyre. Kofferten som er lik til kjente Pelicase, brukes ofte til subsea og dykkerutstyr, så det er litt gjenkjennbare detaljer her også.

Klokkene er laget i rustfritt stål med safirglass og kommer med en mørk brun lærreim og en sort spesiallaget nylon reim som kan brukes i vann og sjø.

Kun 70 stykker er ment for det norske markedet.

North Sea 1978 matt sort DLC og North Sea 1967 bronse. Foto: Morten Paulsen

Samarbeid med Edox

Sveitsiske Edox har produsert urverk og klokker i over 130 år , og lager alle North Sea modellene spesielt for det norske selskapet North-Sea.

Henning Sæmoen fra Swisstime forteller med entusiasme om merket og planene.

North Sea 1978. Foto: Morten Paulsen

-Nå har vi begynt på neste prosjekt, en ny klokke. Vi har satset sterkt i en tid med pandemi og har laget alle klokkene ferdig uten å bruke crowdfunding og lignende. På grunn av utallige avlyste messer og visninger har vi ikke fått vist de flotte urene rundt i Norge i den grad vi hadde planlagt. Som sagt er neste ur på vei og har vi valgt å selge en del av kolleksjonen med rabatt for finansiere en videre utvikling av North Sea kolleksjonen, forteller han.

Veiledende pris på North Sea 1978 er 23390.- og vi gir hele 30% rabatt.

Rabatt kode : klokkeriet30

Da er prisen på «1978» 16370 kr.

Og nå under kampanjen kan man gjøre ett godt kupp. Rabatt koden gjelder også på  North-Sea modellene i forged Carbon: , Deep Explorer, Deep arctic og det som er av Delma på lager. (30% av veil)

Ønsker du å kjøpe noe noe annet hos swisstime.no og lurer på muligheten for å kombinere rabatt fx en North-Sea og en annen klokke som ikke er i tilbudet, da kan du kontakte de og spørre, mulighetene er der. 1967-modellen i bronse er ikke under denne avtalen.

North Sea-klokkene har et spesielt baklokk. Foto: Morten Paulsen

Les mer om dykkerne og dykket i skåneviksfjorden på hjemmesiden til www.swisstime.no/north-sea

Harde fakta:

Modell: North Sea 1978

Verk: Calibre EDOX 80

Diameter: 43mm

Kasse: Stainless steel with DLC (Diamond-Like Carbon) coating

Screw-down crown, Superluminova on hands and indices, rotating bezel

Black dial

Vanntett til: 320 meter

Glass Scratch-resistant and anti-reflective sapphire crystal

Strap Nylon and leather strap