Tag Heuer Aquaracer Professional 200 – akkurat passe stor


Klokkeriet - Tag Heuer Aquaracer Professional 200 – akkurat passe stor

I april kom den nye Aquaracer 300 i to størrelser, 43mm og 36mm. Den har fikk et nytt utseende som gjør at den ser litt mer ut som en seriøs «Toolwatch» enn de forrige utgavene. Aquaracer-serien kom i 2004 og tok over etter Tag Heuer 2000. Den forrige modellen som nå går ut, kom i 2014.

Dagens nye Aquaracer har fått en åttekantet keramisk bezel. Kanten på bezel har fått noe tydeligere riller som gjør at den kan minne litt om Tag Heuer 1000 fra 90-tallet. Striper på urskiven har vært et kjent særtrekk ved Aquaracer og det er videreført på 43mm modellene. På 36mm-utgavene er det et bølgemønster.

Tag Heuer Aquaracer 200 Quartz uten «Fume»-effekt på skiven.

Størrelsen mange ventet på

Nå har Tag Heuer lansert en helt ny versjon av Aquraceren. Denne gangen i en størrelse som mange har ønsket seg. Trenden i dag er at stadig flere vil ha klokker på 38-40mm, en del syns at en diver på 43mm blir litt for stort. Er du en av de, vil du like Aquaracer 200 med sine 40mm.

Som navnet indikerer er den nye modellen vanntett til 200 meter og ikke 300 som sin storebror. Tag Heuer kategoriserer heller ikke den nye modellen som en dykkerklokke, men som en «Outdoor»-modell. Dette er altså klokken for den som har en aktiv livstil utendørs. Det ser selvsagt fullt mulig å både bade, svømme og dykke litt med denne, men den er altså tenkt tom en allround-klokke for aktive folk.

Designet har mye felles med Aquaracer 300, men en forskjell er lett å legge merke til. Her er bezel i stål og ikke keramisk som på Aquaracer 300.

Tag Heuer Aquaracer 200 auto med «Fume»-effekt på skiven.

Velg mellom quartz eller automatisk

Aquaracer 200 kommer i to forskjellige utgaver, en automatisk, og en quartz. Auto-modellen har datovindu klokken seks, men quartz-modellen er uten dato. Begge utgavene var et horisontalt stripemønster på skive, men kun auto har en «fume» effekt der fargen endres gradvis fra kanten og innover.

Quartz-utgaven kommer også i en mindre 30mm dame-utgave.

Jeg kan godt se for meg at Tag Heuer har en vinner her. Dette er en sporty klokke som burde appellere til mange. Størrelsen er riktig, både auto- og quartzverk er en fordel.

Tag Heuer Aquaracer Pro 200

Harde fakta:

TAG Heuer Aquaracer Professional 200
WBP2110.BA0627 (svart)
WBP2111.BA0627 (blå)

Diameter: 40 mm i rustfritt stål
Glass: Safirglass
Vanntett til: 200 m

Urverk: Tag Heuer Calibre 5 Automatic (basert på Sellita SW200)
Gangreserve: ca. 42 timer

I salg fra: Januar 2022
Veiledende pris: 30.100 kroner

Pris for quartz, cirka 22.000 kroner