Maurice Lacroix #tide – Klokken som gjør havet litt renere


Klokkeriet - Maurice Lacroix #tide – Klokken som gjør havet litt renere

Fargerike plastklokker er tydeligvis i vinden for tiden, og spesielt om det er mulig å få med et miljøaspekt samtidig. Det er viktig for klokkeprodusentene i dag å vise at de ikke er likegyldige til de miljømessige utfordringene vi står ovenfor.

Det har vært spesielt mye fokus på plast i havet og det er her Maurice Lacroix Aikon #tide skiller seg ut. Den er nemlig produsert i resirkulert plast hentet opp fra havbunnen, kombinert med glassfiber.

Aikon har vært en stor suksess for ML helt siden den ble lansert i 2016. Det er lett å se slektskapet til Aikon i den nye #tide. De samme designelementene går igjen, de er lett å lese, og har høy komfort.

Vi fikk se og prøve hele kolleksjonen hos importøren Optura og det var ikke vanskelig å forestille seg at dette kan bli en populær sommerklokke. Hver klokke kommer i en boks i matchende farge. Denne boksen er et fullt funksjonabelt drikkebeger med lokk. Det er laget i den samme spesielle plastlegeringen som klokkene.

Alle #Tide blir levert i et matchende drikkebeger. Foto: ML

Det er ikke helt riktig å bare kalle dette for plastklokker. Kombinasjonen av resirkulert plast fra havbunnen og glassfiber gjør materialet dobbelt så hardt som vanlig plast, fem ganger mer motstandsdyktig og har et karbonavtrykk som er seks ganger lavere enn vanlig PET-plast. Her er kasse, krone, baklokket, spennen og drikkebeger-etuiet 100% laget i #tide-materiale.

Kassen er 40mm og har flatt safirglass. Noen av modellene har diamanter på skiven. Reimene kan lett skiftes uten bruk av verktøy. Verket er sveitsisk quartz. Hvilken type er ikke oppgitt.

ML har inngått et langsiktig samarbeid med #tide om resirkulering av plastavfall fra havbunnen. Hele 10 millioner plastflasker har ML forpliktet seg til å redde fra naturen rundt like øyer i Thailand, Indonesia og Filippinene.

Maurice Lacroix #tide vil koste 6.990 kroner og 8.490 kroner med diamenter på skiven.

Foto: Håvard Flaatten