Ny toppmodell: TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 1000 SUPERDIVER


Klokkeriet - Ny toppmodell: TAG HEUER AQUARACER PROFESSIONAL 1000 SUPERDIVER

Denne har jeg ventet lenge på. Som mangeårig fan av vintage Heuer så har jeg lenge vært glad i det to gamle 1000 meters dykkerurene fra Heuer. På midten av 80-tallet hadde de to modeller som tålte et dyp på hele 1000 meter. Etter det forsvant en slik badass-dykker ut av sortimentet til Tag Heuer.

Foto: Tag Heuer

En klasse opp

Nå presenterer Tag Heuer sin nye toppmodell blant dykkerklokkene. Det er et imponerende prosjekt. Den er stor, frekk i fargene, COSC sertifisert og den har et nytt manufacture-verk. Kan vi forlange mer?

Tag Heuer 1000m diver fra midten av 80-tallet. Ref 980.023N. Foto: Jarl Rehn-Erichsen

Aquaracer Professional 1000 Superdiver følger fotsporene til ref. 980.023 som er en ETA quartz diver fra cirka 1982. Like etter, i 1984, kom ref. 844.006 den har automatisk ETA 2892 verk. Begge modellene kom i den perioden da Heuer ble kjøpt av TAG, og logo skiftet fra Heuer til Tag Heuer og de finnes med begge logoer. Den nye 1000 meter-dykkeren viderefører Tag Heuer sin mer enn 40 år lange historie med klokker for ekstreme dyp.

Foto: Tag Heuer

I sin tid var disse to klokkene toppmodeller, men når det gjelder urverkene, så var det standard hyllevare fra ETA. Det var ikke noe galt i det, og i hvert fall ikke på den tiden. Da var det ikke et jag etter å ha «in-house» verk slik som det er i dag.

Den nye 1000 meter diveren har en kasse på 45mm som er produsert i titan, tykkelsen har de klart og holde ganske moderat med 15,75mm. Dette gjør den til en av de tynneste i superdiver-klassen Den har beskyttelse av krona og heliumgass-ventil som gjør at den tåler ekstreme dyp som 1000 meter. Skiven har børstet sort finish og timemarkørene og viserne er fylt med Super-LumiNova® lysmasse. Det samme er markeringene på bezelringen.

Det nye TH30-00 verket. Foto: Tag Heuer

Det er tydelig at Tag Heuer ønsker at Aquaracer Professional 1000 Superdiver skal skille seg ut som toppmodellen sammenliknet med den vanlige nylig lanserte Aquaracer-serien. Den nye diveren har ikke bare en helt ny kasse og design, men den har også fått et nytt manufacture-kaliber kalt TH30-00. Det er første gang vi ser dette helt nye kaliberet i bruk. Det er COSC-sertifisert (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) og blir produsert for Tag Heuer av Kenissi Manufacture SA. Verket har 70 timer gangreserve.

Dette er det første samarbeidet mellom Tag Heuer og Kenissi Manufacture SA. Tanken er at dette markerer starten på et langvarig samarbeid.

Kenissi er ikke noen hvem som helst. Firmaet ble etablert i 2010 av Tudor for å utvikle og produsere manufacture-verk for Tudor. Det ble som kjent en stor suksess, og senere ble også det også inngått et samarbeid med Breitling. De produserer også verk for Chanel og deres nye J12, og Fortis sin nye GMT Flieger som kom for et par år siden. En rekke kjente produsenter får i dag sine manufacture-verk i fra Kenissi.

Foto: Tag Heuer

Noen siste tanker

Jeg har eid begge de gamle 1000 meter dykkerne til Tag Heuer. Begge to er klassikere i dag, og det er veldig hyggelig at Tag Heuer ser tilbake til på de to modellene og lanserer en ny toppmodell. Den nye modellen er heldigvis ikke en ren retromodell, men fremstår som topp moderne, samtidig som den på mange måter følger en klassisk oppskrift. Fargevalget på bezel og visere gir den et forfriskende og originalt utseende. Dette er en klokken som en WIS vil kjenne igjen på lang avstand.

Det er tydeligvis et nytt fokus på disse ultratøffe dykkerklokkene for de store dyp igjen. Det er ikke lenge siden Omega lanserte sin nye Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep, den tåler hele 6000 meter. Nå er det Tag Heuer sin tur, selv om de nøyer seg med «bare» 1000 meters dyp.

Jeg gleder meg til å se denne «hands on», med 45mm er jeg litt redd for at den blir litt for stor. Heldigvis har de klart å holde litt igjen på høyden, det kan gjøre at den likevel føles bra på mitt gjennomsnittsstore håndledd.

Helium Escape Valve. Foto: Tag Heuer

Harde fakta

Kasse: 45mm diameter x 15.75mm tykk. Laget i grad 5 titan. 12-sidet bezel med keramisk innlegg. Kronebeskyttelse og «Helium escape valve».

Glass: Safir med antirefleks.

Verk: Calibre TH30-00 (manufactured av Kenissi), automatisk, 28 jewels – 28,800vph (4Hz) – 70-timer gangreserve – COSC-certified chronometer.

Dial: Sort skive med Super-LumiNova SLN Grade X1 på index og på viserne.

Lenke: Tre-link design i titan med finjustering.

Ref.nummer: WBP5A8A.BF0619

Pris: 75.150 kroner

I salg fra juli 2022.