Grand Seiko SBGW289 – den vakre mixen av nysnø og kirsebærblomster


Klokkeriet - Grand Seiko SBGW289 – den vakre mixen av nysnø og kirsebærblomster

44GS 55th Anniversary Limited Edition (SBGW289). En miks av kirsebærblomster og nysnø. Foto: Seiko

En Grand Seiko som er inspirert av naturen er ikke noe nytt. Vi har sett klokker inspirert av vår, vinter, sommer, høst, vann, himmel, fjell og sikkert noen ting til. Det er noe for en hver.

Denne gangen har designerne hos Grand Seiko hentet sin inspirasjon fra et helt spesielt fenomen som bare skjer i en helt begrenset tidsperiode på året.

Sakura-kakushi er navnet på det lille øyeblikket som kan oppstå om våren når de første blomstene har sprunget ut og det kommer et lite flyktig snøfall. Er du heldig rekker du akkurat å se blomster delvis dekket av snø.

Lys rosa skive med små hint av sølv. Foto: Seiko

For å finne røttene til Sakura-kakushi må vi tilbake til 1967 og 44GS-modellen. Det er den som definerte hva Grand Seiko står for. Det er ni designelementer som utgjør essensen i Grand Seiko. Den unike kombinasjonen av mykelinjer og skarpe kanter. I dag er dette ført videre i en moderne limited edition Grand Seiko med manuelt mekanisk verk, og en kasse som tydelig hyller den originale Grand Seiko-stilen fra 1967.

Skiven på denne spesielle vår-klokken er lys rosa farge med små hint av sølv. De fargene henspiller på fargene til blomstene på kirsebærtreet kombinert med et dryss av nysnø som akkurat har begynt å smelte litt i vårsola.

Baklokket er gravert med Limited Edition og nummer. I tillegg til den klassiske GS-løven. Foto: Seiko

Klassisk GS

Kassen er 36,5mm og har en profil som er meget lik den originale 44GS. På innsiden tikker et manuelt Caliber 9S64 bygget for hånd i Grand Seiko Studio Shizukuishi, og kassen har selvsagt Zaratsu-polering gjort for hånd.

Denne nye rosa vår-GS i Heritage-Collection vil komme i salg i juni, og det vil bli produsert 1.200 av disse. Du finner de i grand Seiko Boutiques og hos utvalgte forhandlere.

Harde fakta

Grand Seiko Heritage Collection
44GS 55th Anniversary Limited Edition
Verk: Caliber 9S64 manuelt 28,880. Accuracy: +5 to -3 sekinder per dag.
Gang reserve: 72 timer
Kasse: 36,5mm i stål. Stål lenke. 11,6mm tykk.
Vanntett til: 100 meter
Magnetic resistance: 4,800 A/m

Veil.pris: 58.950,-