Klokkeprofilen: Lars Ola gikk fra mange store og kjente, til en liten og ukjent


Klokkeriet - Klokkeprofilen: Lars Ola gikk fra mange store og kjente, til en liten og ukjent

Vi liker å presentere noen av våre medlemmer på Klokkeriet i blant. I dag skal vi bli kjent med Lars Ola som egentlig var litt lei hele kokkegreiene, han solgte unna alt, og ville kjøpe én klokke…… hvordan gikk det mon tro?

Her er Lars Olas fortelling om en spesiell klokkereise og en nyfunnet klokkeglede.

Det var fredag 28. februar 2020, bare et par uker før Covid-19, at dette eventyret startet.

Eller, la oss gå litt lenger tilbake. Det var rundt 2010 at mitt klokke-eventyr startet. Den gang med uvitenhet, hvor klokker kjøpt fra wish eller alibaba var toppen. La oss la den epoken ligge, og skru tiden frem til 2016 hvor jeg ble introdusert for Klokkeriet. La oss gjøre en lang historie kort også her; Jeg var gjennom Invicta-fasen, Orient og Seiko-fasen, Omega og Rolex-fasen og vintage-kjøret, blant annet.


Det var virkelig en berg og dalbane i et par år med forskjellige fokuspunkt og interesser i klokkeverden. Mange slags samlinger ble anlagt, det kjøptes og solgtes over en lav sko og det hele begynte til slutt å rulle mot en dalende interesse. Klokker ble nærmest en valuta i stedet for en interesse. Hva penger gjaldt så var det mer om å gjøre å tenke på hvor mye skal jeg bruke på neste klokke, og hvilken skal jeg nå selge for å så kjøpe hva? Det var et konstant indre jag, og jeg glemte litt hva som virkelig gjaldt for meg. Det ble to verdener for meg; familie og den «virkelige» verdenen, og klokkeverdenen. Noe måtte skje.

Von Doren Grandmaster Open Heart

Jeg la ut en WTB (want to buy) tråd på Klokkeriet i februar 2020, hvor jeg sa det rett ut;
Jeg ønsker å kjøpe en klokke, men jeg er lei klokker. Jeg vil likevel ha en, men det må være den klokken. The one.
Jeg la frem mine kriterier for hva denne klokken måtte være, og tilbudene tok ikke slutt. Jeg fikk mange tips og mange tilbud, og var virkelig i villrede for hva jeg ville ha.


Som jeg nevnte tidligere, så hadde jeg vært gjennom alt fra Invicta til Rolex, så det meste innenfor rimelighetens økonomiske grense var prøvd.
Men innvendig så hadde jeg en tanke om en klokke som jeg kun hadde prøvd på armen en gang tidligere, og egentlig ikke tenkt så veldig mye på siden, hverken på klokken eller merket.
Men i kjølvannet av denne følelsen av å være lei, så hadde tanken om dette merket begynt å vokse på meg innvendig. Og hva er vel bedre enn å ta kontakt med en autorisert forhandler for å kjøpe klokke?
Jo, jeg tok kontakt med gründer og eier av merket selv, Øyvind Von Doren Asbjørnsen.
Kontakten var i gang, og eventyret startet.

Undertegnede og Øyvind Von Doren selv etter første handelen, 28.02.2020

28. februar 2020 var jeg og min bedre halvdel i Oslo. På forhånd hadde jeg avtalt med Øyvind at vi skulle treffes i butikken hans, Von Doren Brand Store, hvor jeg skulle kjøpe hver vår Von Doren klokke.
Det ble altså en slik suksess. Vi ankom Oslo ganske sent, men Øyvind stilte likevel opp og åpnet butikken for oss slik at vi kunne ha en liten privat handel i hans lokaler. Vi snakket godt og lenge, og jeg fikk min Grandmaster Mark 2 på armen og fruen fikk sin Jotunheim Lady.
Etter endt seanse så tilbydde Øyvind seg også å kjøre oss videre til hotellet.
Alt i alt en fortreffelig kveld som ble avsluttet med fantastisk ekstraservice.
Og fra her har bare ballen rullet videre for min del i klokkeverdenen som samler og kjenner av Von Doren.

Klokkeinteressen var nå vekket til live igjen. Jeg hadde funnet min mening med klokker.
Tidligere hadde jeg altså hatt både Datejuster, Speedmastere, Tudor Submariner, Black Bay og Tag Heuer Monaco i samlingen for å nevne noe. Datejust har jeg hatt flere varianter av, Speedmasteren hadde jeg eid samme klokken to ganger og Monaco hadde jeg lik modell to ganger. Det var som nevnt et par år med mye kjøp og salg og flipping med mange forskjellige stiler og merker.
Alle er vakre og fantastiske på sin måte, men det var ingen som noen gang ga meg den god-følelsen som min nyervervede Grandmaster nå gjorde. Jeg merket fra første stund at denne klokken var riktig for meg. Jeg bestemte meg i denne tiden for at dette merket og disse klokkene vil jeg gå videre sammen med.

Mange identifiserer seg ofte som en one-watch-guy, men jeg lekte nå med tanken om å bli en one-brand-guy. Og det er jeg blitt.

Samlingen pr. april 2022, samlet i min helt nydelige WOLF british racing green boks

I dag består min totale Von Doren samling av til sammen tre Grandmastere; Caissa, Open Heart og Traditional Dial. Dette er alle de Grandmaster modellene som er laget. Juvelen her er selvfølgelig Caissa, som er veldig limitert til kun 25 eksemplarer, hvor 10 av disse ble gitt bort til verdens 10 beste sjakkspillere i 2017.
Det er to Uræd i boksen, en i fargen Lava og en i fargen Atlantic Blue.
Den siste klokken som ankom samlingen er også den siste modellen som ble lansert; Treasuremaster. Her sikret jeg meg et tidlig nummer, og en Treasuremaster Grønn med produksjonsnummer 007 ble min.
Både Grandmaster serien og Uræd er klokker med automatiske verk, mens Treasuremaster er med manuelt opptrekk. Det ligger også en quartz og lurer i boksen, og det er merkets mest limiterte modell. Det er en Marius Nakken Edition – Porsche Cup Driver. Denne er laget på Aksla modellen, og er limitert til kun 20 eksemplarer.

Von Doren Marius Nakken Edition – Porsche Cup Driver med det signerte kortet


Denne skaffet jeg meg på privatmarkedet gjennom en god og trofast klokkevenn, Morten Paulsen. Ekstra moro var det da jeg gikk gjennom klokkens papirer og fant at garantikortet hadde en ekstra signatur på seg. Jeg synes å kunne skimte en M på denne signaturen, og tok derfor kontakt med Marius Nakken for å høre om det kunne være tilfelle. Og joda, han minnes at han hadde signert et slik kort en gang. Helt fantastisk at akkurat denne klokken fant sin veg til meg.
Per i dag består altså min samling Von Doren av syv klokker, pluss fruens ene. (Jeg tillater meg å la denne ligge sammen med mine når den ikke er i bruk.)

Von Doren Uræd Lava på sin orginale NATO-reim

Jeg nevnte tidligere at interessen min hadde stupt, men at jeg ønsket å kjøpe en klokke som skulle være den ene. Denne måtte da altså være robust, men ikke slik «friluftsliv-robust». Den skulle være stilfull, passe både til dress og hverdags. Den måtte ha automatisk urverk, og være i stål. Aller helst med lenke, men ikke et krav.
Dette ble altså da til slutt Grandmasteren med Open Heart. Denne ticket av alle boksene, bortsett fra lenke. Tidligere skulle jeg ha klokker kun med lenke, men nå har jeg blitt introdusert for og forelsket meg i verdenen med reimer. Det er deilig å ha den muligheten til å endre klokkens tilstedeværelse. Og noe som hører sjeldenheten til, men en Grandmaster kan også bli sett med en lenke. Jeg har prøvd, og jeg kan like det.

Men hva er det som gjør at jeg er blitt så glad i dette merket?
Vel, det er jo klokkene som lokket til det hele. Design og kvalitet er bunnsolid, og merket har sjel. Og det merkes også gjennom merkets eier, Øyvind. Jeg har vært så heldig og blitt ganske godt kjent med mannen bak klokkene, og vi møtes alltid for en prat når jeg er i Oslo. Om det er i butikken, på en GTG eller på en cafè. En mann som er stolt av hvem han er og hvor han kommer fra, og med en sterk lidenskap for det han gjør. Disse gode kvalitetene har han dratt med seg inn i klokkene, og det synes.
Med seg på laget har han også en kar som bidrar til å dra kundeservicen opp til øverste hylle, Dennis Max Smelien. Sammen så har de stålkontroll på denne skuten, og leverer Von Doren kvalitet ut til kundene.

For meg er klokkene til Von Doren klokker med ren sjel, stilfullt design, god kvalitet og et ærlig arbeid i ryggen. Det er ikke noe som er overlatt til tilfeldighetene. Kundene blir godt ivaretatt og man er sikker på at om man kjøper en klokke fra Von Doren, så kjøper man et godt produkt som er gjennomtenkt.
For meg er det nettopp denne sjelen og tilhørigheten som har så mye mer å si for meg, enn at det er Rolex eller Omega. Det er jo selvfølgelig klokker med sjel og historie det også, og ikke minst høy kvalitet, men det blir så utenpå og ovenpå. Jeg koser meg mye mer med en Von Doren på armen enn en Rolex.

Jeg gleder meg til å se hva som bringer fremtiden.

Lars Ola Rindseter
IG: the.vondoren.collector
(Artikkelen er på ingen måte sponset eller betalt)