Grønn og skjønn: Longines Spirit Pioneer Edition


Klokkeriet - Grønn og skjønn: Longines Spirit Pioneer Edition

Longines har mange lekre modeller som er inspirert av den rike historien til merket. Særlig suksess har de hatt med Legend Diver og den nydelige «Big Eye» kronografen. Nå har de utvidet Spirit-kolleksjonen. Her er en ny klassisk kronograf, Longines Spirit Pioneer Edition og den er ikke noe mindre imponerende vakker. Her har de hentet inspirasjon fra pioneertiden i flyhistorien. Longines er godt kjent for sine fantastiske pilotklokker fra den tiden.

Forfriskende sterk grønnfarge på lysmassen. Foto: Longines

Den nye kronografen skiller seg tydelig ut med sin skarpt grønne lysmasse på både visere og på skiven. Den minner meg om de skarpe kontrastene det er mellom de første grønne løvene om våren og bakken som fortsatt er mørk og grå.

Den 42mm store kassen er laget i grad-5 titan og matcher godt det tydelige grønn/sort fargevalget som kjennetegner klokka. Urskiven er matt sort og man har fjernet dato-vinduet. Her er det ikke noe informasjon om hvilken dato det er. Det syns jeg er et riktig valg. Det blir et mye renere design uten datovinduet.

Datvinduet er borte. Foto: Longines

Den første utgaven av Spirit-seriens kronograf hadde både datovindu og en ekstra krone klokken 10 som justerte en innvendig bezel. Nå er dette fjernet og det gir et mye rene uttrykk som jeg liker godt.

Verket er Calibre L688.4 og er en automatisk kronograf som har en gangreserve på 66 timer. Verket har «column wheel» kronograf og det er COSC-sertifisert. Balanse-fjøra er av silikon.

Stilig bakside på den nye kronografen. Foto: Longines

Harde fakta:

Modell: Longines Spirit Pioneer Edition ref. L3.829.1.53.2

Verk: Calibre L688.4 automatik kronograf. 28.800 bph, silikon balanse-fjør.

Gangreserve: 66 timer

Kasse: 42mm i grad-5 titan.

Vanntett: 100 meter

Pris: 43.400,- kr. kommer i salg i løpet av mai.