BACK IN BLACK: Bruvik Fjord N2.0 Black Deep


Klokkeriet - BACK IN BLACK: Bruvik Fjord N2.0 Black Deep

FJORD  N 2. 0 BLACK DEEP

I oktober 2021 skrev vi om den nye utgaven av Bruviks signaturmodell Fjord, nemlig Fjord N2.0. Den representerte en naturlig videreutvikling av den opprinnelige Fjord som ble lansert i 2010/2011. Den nye Fjord-modellen ble tatt godt i mot av markedet.

Les om lanseringen av Fjord N2.0 i 2021 her: https://klokkeriet.no/2021/10/22/spennende-bruvik-nyhet-her-er-fjord-n2-0/

Bruvik Fjord N2.0 Black Deep. Foto: Bruvik

-Med Fjord N2.0 har jeg vært kompromissløs med detaljene. Vinkler og opptrinn i urkasse skulle bli perfekte både i form og med ulik finish for polerte, vertikale linjer i kontrast til de børstede, horisontale linjer. Dette gir en leken og detaljrik urkasse, slik beskriver Rune Bruvik modellen da den ble lansert i 2010.

Fjord N2.0 er som navnet tilsier inspirert av norske fjorder, noe som viser igjen i flere detaljer.

Selv beskriver Rune modellen slik: Modellen har en urkasse med flere vinkler og trinn som gjenspeiler de dramatiske fjellformasjonene som går ned i fjordene. Den er 10,3 mm høy og har en unik finish med polerte, vertikale flater som er børstet i flere ulike retninger. Klokken er vanntett til 100m, med en skru ned krone med rød pakning som varsler hvis krone ikke er skrudd ordentlig til. Urskiven har inngravert et nautisk inspirert mønster med forhøyde rektangulære detaljer under safirglass med flere lag av antirefleks behandling.

I hjertet av Fjord N2.0 finner vi et Sveitsisk ETA 2893-2 GMT urverk (elabore/forhøyet grad), med 42 timers gangreserve. Safirglasset i urets bakside, gir et flott innsyn til urverket og til den unike, spesialdesignede Fjord-rotoren.

Back i Black

I år er Fjord N2.0 tilbake i en helt ny drakt. Ta i mot Black Deep-utgaven. Som navnet sier dreier det seg om en helsort klokke.

-Hvorfor kommer du med denne modellen nå?

– Jeg syns at en sort utgave passer uttrykket på kassen, og det endrer såpass mye av total-inntrykket at den står seg fint som en egen versjon, forklarer han.

Black Deep versjonen fått sort Dianoir versjon II  DLC coating. Dette er, i følge Rune, en av markedets beste coatinger som er spesialutviklet for å gi en unik farge med ekstrem holdbarhet og hardhet.

Black and White. Det er kun to farger som dominerer den nye Black Deep. Foto: Bruvik

De sorte diamantkuttede, børstede viserne er fylt med selvlysende hvitt materiale. Den hvite GMT viseren gir en alternativ tidssone, noe som er praktisk for å følge med tiden hjemme når du er på lengre reiser. GMT visning er 24 timer, så den viser nøyaktig om det er natt eller dag i alternativ tidssone.

Black Deep blir ikke levert med lenke, men kommer med en slitesterk og  superfleksibel gummirem med et repeterende 3D mønster som matcher urskiven. Gummireimen kommer levert med dobbel foldelås.

Videre har den en supermatt urskive med et raderende gravert mønster, noe som gir et hint av det maritime temaet i Fjord-serien.

Bruvik Fjord N2.0 Deep Black har en forventet salgsstart i juli, og det kommer kun 70 eksemplarer i 2022.

Harde fakta Black Deep

Pris ca. 25.000 kroner