Hands on King Seiko – en liten godbit


Klokkeriet - Hands on King Seiko – en liten godbit

Den nye King Seiko-serien kommer i fem utgaver, alle har en 37mm kasse som er veldig lik den originale King Seiko ref. 44-9990 fra 1965.

King Seiko SBP281. Foto: Håvard Flaatten

Den skarpe og kantede kassen med børstete og polerte flater, er svært lik originalen. Der originalen hadde et buet akrylglass, har den nye utgaven et mer moderne glass. Denne gangen er det et moderne safirglass, men det er buet på samme måte som hos originalen.

Som prikken over i’en er både kronen og baksiden utstyrt med det nå legendariske King Seiko-emblemet.

King Seiko kommer i fem forskjellige farger. Den mest nøyaktige i forhold til den originale 44-9990 er den med «sunburst» skive i sølv (SPB279). Deretter er det også en med vanlig sølvskive (SBP281). Har du lyst på en mørkere utgave kan du velge mellom koksgrå (SPB283), brun (SPB285) eller burgunderrød (SPB287).

Alle har den samme flotte finishen med påførte, polerte indekser. Akkurat som på den originale ref. 44-9990, er markøren ved 12 dobbel bredde av resten. Den nye King Seiko har ikke datovisning akkurat som originalen.

Håvard falt for den nye KS selv om han trodde at 37mm ville bli for smått for han. Foto: Håvard Flaatten

«Hands on» den nye KS

Håvard Flaatten er en stor Seiko-fan, det er det ingen tvil om. Aller mest er han glad i litt store sportsklokker. Han bruker ofte en Seiko «Tuna» dykkerklokke eller en av Astron-modellene. Begge er store klokker. Han var derfor spent på hvordan det ville føles med en 37mm dressklokke på håndleddet. Optura lot han låne et par utgaver av klokken, så kunne han få prøve en «liten» dressklokke.

Han ble både imponert og sjarmert av den nye KS.

Lenken er flott på King Seiko. Foto: Håvard Flaatten

– Den er bare 37mm og ganske liten, men med forholdsvis lange lugs, så ligger den utrolig flott på armen – også mitt håndledd som egentlig ikke trives med klokker under 40mm, sier Flaatten.

Han er full av lovord, ikke bare sitter den godt på armen, men han setter også stor pris på den høye kvaliteten på finishen.

– Denne klokken imponerer meg – og den har klassisk design og nydelig finish. Kanskje er dette den flotteste Seiko-nyheten i år. Den med sølvskive falt jeg for umiddelbart, avslutter han.

King Seiko SPB283 med koksgrå skive. Foto: Håvard Flaatten

Harde fakta

Kasse: 37mm i stål.

Vantett: 100 meter

Verk: 6R31 automatisk verk, 70 timer gangreserve

SPB279 – silver dial, sunray brushed
SPB281 – light-grey dial, vertically brushed
SPB283 – charcoal dial, sunray brushed
SPB285 – brown dial, sunray brushed
SPB287 – burgundy red dial, sunray brushed

Pris: 18.998,-