Grand Seiko går for medium size


Klokkeriet - Grand Seiko går for medium size

Grand Seiko følger etter i samme trend som så mnage andre produsenter har gjort i det siste. Det er ingen tvil om at klokker på både 38mm og 36mm er tilbake, og blir etterspurt av kundene.

Det har ført til to ny, ganske slanke, middels store nytolkninger av den klassiske 44GS. De er en del av Grand Seiko Heritage Collection.

SBGW291 og SBGW293 er 36,5 mm moderne nytolkninger av den originale 44GS-designen. Foto: Grand Seiko

Kjent og kjært design

Hvis du er kjent med vintage Grand Seiko så vil du føle deg hjemme her. Du kan glede deg over skarpe, diamantskårne indekser og visere, og en ren urskive med solstrålemønster (sunbursted).

SBGW291 med «Sunburst» skive. Foto: Grand Seiko

Med 36,5mm tilbyr denne klassiske dressklokken alle de egenskapene som har gjort Grand Seiko til det symbolet på kvalitet det er i dag.

Denne klokken er den minste 44GS-designen i Grand Seiko-kolleksjonen. Verket er det manuelle opptrekkbare Caliber 9S64 noe som gjør at klokken er slank og ligger godt på armen.

Den nye SBGW293 Grand Seiko. Foto: Grand Seiko

Ni kjente designelementer

Grand Seiko-stilen som 1967 44GS innførte og gjorde til en klassiker, har ni separate elementer som styrer utformingen av hver eneste detalj av klokken.

Det er disse elementene som bidrar til den spesielle kvalitetsfølelsen som for mange definerer Grand Seiko.

SBGW291 koster 56,950,- når den kommer i salg 1. september. Foto: Grand Seiko

Som Grand Seiko sier det selv i pressemeldingen: «Hver fasett av urkassen, visere og indekseringene er designet for å reflektere selv den minste lysstrålen og for å skape utallige kombinasjoner av lys og skygge som endres i hver ny vinkel. Dette er den skarpe, klare og unike estetikken som sier «This is Grand Seiko».

Det blir spennende å se om vi er klar for klokker på 36,5mm i Norge også. Jeg tror smertegrensen for mange går ved rundt 38mm. For de av oss som er glad i vintage, og har vintage GS i fra før, blir overgangen mindre, vi har lært å sette pris på en 36mm stor sylskarp Grand Seiko.

Harde fakta

Anbefalt utsalgspris er 56,950 kr og du finner den i butikkene fra 1. september.