Longines: Elegant feiring av 190 års klokkehistorie


Klokkeriet - Longines: Elegant feiring av 190 års klokkehistorie

Longines er et av de tradisjonelle sveitsiske klokkemerkene som liksom alltid har vært der. Noe av det jeg først og fremst tenker på når jeg hører noen nevne Longines er eleganse. Ikke så rart egentlig, for gjennom alle år så har merket hatt fokus på tidløs eleganse.

Longines Master Collection 190th Anniversary i rødt gull, stål og gult gull.

Longines har holdt til i Saint-Imier i Sveits siden 1832, og selges i dag i over 150 land over hele verden. Når de runder 190 år så må det selvsagt markeres, og i god Longines ånd blir det gjort med stil, ta i mot Longines Master Colllection 190th Anniversary.

Feirer med stil

Det er en serie med tre modeller, en i stål, en i 18k gult gull og den siste i 18k rødt gull. Stål modellen er en vanlig produksjonsmodell, men de to gullutgavene lages i 190 eksemplarer av hver.

Longines Master Collection 190th Anniversary ref. L2.793.4.73.2

De tre utgavene kommer med sølv, grå eller antrasittfarget finish, som er, i samme rekkefølge, sandblåst, børstet eller kornet. Det som gjør at jubileumsklokken virkelig skiller seg ut er at de arabiske tallene på skiven faktisk er gravert inn. Det gir et meget elegant og eksklusivt inntrykk. Dette er en finnish som er sjelden å se i denne klassen. Det er rett og slett meget elegant.

I tillegg har Longines valgt å bruke den gamle logoen, noe som understreker det klassiske uttrykket.

Kassen (40mm) er overraskende slank (9,35mm) og huser det automatiske calibre L88.5 som ETA produserer eksklusivt for Longines. Verket har antimagnetisk balansefjær av silisium og en gangreserve på solide 72 timer.

Calibre L88.5 er laget eksklusivt av ETA for Longines.

Harde fakta:

Modell: Longines Master Collection 190th Anniversary

Kasse: 40mm bred og 9,35mm tykk i stål, gult gull eller rødt gull.

Verk: Calibre L888.5 automatisk.

Gangreserve: 72 timer

Reim: Grå antrasitt alligatorskinn med foldespenne.

Pris: 25.100,- kroner i stål, og 126.000,- kroner for hver av de gullutgavene. De er begrenset til 190 eks. av hver.